MY KTEO

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας: Η Γρανέττα Τσιβίκα στην κινητοποίηση για τα αιολικά στην περιοχή της Αυλίδας


Στην κινητοποίηση – ενημέρωση για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας, που πραγματοποιήθηκε από το σύλλογο «Σιδερίτης» την Κυριακή 20 Νοέμβρη, παραβρέθηκε η Γρανέττα Τσιβίκα, δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκίδας.

Στο χαιρετισμό της προς τους συγκεντρωμένους η Γ. Τσιβίκα τόνισε:

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του συλλόγου σας που αφορά ενημέρωση- κινητοποίηση ενάντια στους αιολικούς σταθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας.

Είναι γεγονός πως τα αιολικά πάρκα που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια καταπατούν αρχαιολογικούς χώρους, προστατευόμενες περιοχές, εγκαθίστανται ακόμη και σε απόσταση αναπνοής από οικισμούς! Ταυτόχρονα, η το ρεύμα για το λαό είναι πανάκριβο!

Αυτό συμβαίνει γιατί κριτήριο για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, για την πράσινη ανάπτυξη γενικότερα, είναι τα κέρδη  μονοπωλιακών ομίλων της Ενέργειας και όχι η προστασία της φύσης, των αρχαιολογικών μνημείων, η παροχή φθηνού ρεύματος. Άλλωστε, υπάρχει διαμορφωμένο θεσμικό πλαίσιο – με τη συμβολή όλων των ως τώρα κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - που κατοχυρώνει και νομικά την ανεξέλεγκτη δράση τους.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων από τα οποία θα θησαυρίσουν επιχειρηματικοί όμιλοι. Στηρίζουμε τον αγώνα σας για την προστασία του περιβάλλοντος και των αρχαιοτήτων, για φθηνό ρεύμα για όλο το λαό».