MY KTEO

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Επιστολή διαμαρτυρίας των εργαστηριακών ιατρών


Με λύπη και έκπληξη διαπιστώνουμε ότι πολλά φαρμακεία ανά την Ελλάδα διενεργούν influenza test και τα προωθούν με ποικίλους τρόπους διαφημίζοντας τα και δίνοντας  πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά και για την ακρίβεια τους.

υσιαστικά παράτυπα, παράνομα, και αναρμόδια, δεδομένου ότι η εκτέλεση κάθε μορφής εξέτασης και τεστ είναι αυστηρά εργαστηριακή ιατρική πε

Έως τώρα και κατ' εξαίρεση είχε δοθεί στα φαρμακεία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η δυνατότητα να διενεργούν Coνid test στα πλαίσια των αυξημένων αναγκών εξαιτίας της πανδημίας που έπληξε όλο τον πλανήτη.

Όλο αυτό το διάστημα γίναμε μάρτυρες λήψης δειγμάτων σε πεζοδρόμια , σε αυλές φαρμακείων, ο ένας πάνω στον άλλο, εικόνες που μόνο τριτοκοσμικές μπορούν να χαρακτηριστούν, και παράλληλα γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες «μην μπεις μέσα , είσαι θετικός» πληροφορώντας τον εξεταζόμενο, καθώς και όλους όσους βρισκόταν στον ίδιο χώρο για το αποτέλεσμα.

Έχοντας ξεκινήσει με τη διενέργεια Covid test και εσχάτως ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ test Γρίπης, Δεν αποκλείεται σε λίγο να τους ζητηθούν όλα τα τεστ ταχείας ανίχνευσης!

Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους φαρμακευτικούς συλλόγους να ενημερώσουν τα μέλη τους ότι δεν έχουν δικαίωμα να εκτελούν τέτοιου είδους εξετάσεις οι οποίες είναι αρμοδιότητα και γνωστικό αντικείμενο των εργαστηριακών ιατρών όπως επίσης και η ασφαλής διαχείριση των αποβλήτων κάθε είδους εξέτασης για τις οποίες τα εργαστήρια πληρούν προδιαγραφές και έχουν συμβάσεις με κάθε ύλην αρμόδιους πιστοποιημένους φορείς για την απόρριψη τους ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Πέραν αυτού η εργαστηριακή κοινότητα βλάπτεται οικονομικά καθώς εκτελούνται εξετάσεις από τρίτους καταχρηστικά Επιφυλασσόμεθα για εφαρμογή και χρήση στην πράξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ- ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ.