MY KTEO

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Στενή Ευβοίας: Δράση ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών σταθμών στα όρη της κεντρικής Εύβοιας


Ο αγώνας διοργανώνεται από τον σύλλογο δρομέων Εύβοιας με σημείο εκκίνησης το Δημοτικό σχολείο Στενής Εύβοιας την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρα 9: 30 . Θα φιλοξενήσει 800 αθλητές και πολλούς θεατές. Μέρος του αγώνα αφιερώνεται στην προστασία της ορεινής φύσης από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ στα απαράμιλλης ομορφιάς βουνά μας.Την παράλληλη δράση διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Εύβοιας με την υποστήριξη της Εταιρείας Περιβάλλοντος Κύμης και τον σύλλογο ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ.

Αγωνιζόμαστε:

Για τα απείραχτα δάση μας με τα αιωνόβια δέντρα, όπου τρέχουμε, περπατάμε, βιώνουμε προσωπικές και συλλογικές περιπέτειες

Για τα μονοπάτια που οδηγούν τα βήματα μας μέρες και νύχτες στην ορεινή ύπαιθρο

Για τις κορυφογραμμές που μας προκαλούν από αγάπη για την ανάβαση και την ελευθερία του να τρέχεις στην αλπική ζώνη

Για την υποστήριξη ανθρώπων της υπαίθρου που θέλουν να ζουν από τη γη και το δάσος με αξιοπρέπεια

Για τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία μας που είναι ο κήπος των παιδιών μας

Για τις ξερολιθιές, παραδοσιακές κατασκευές της υπαίθρου και τα μνημεία που κρύβουν το μόχθο των ανθρώπων στους αιώνες.

Κατά την εκκίνηση του αγώνα θα γίνει σύντομη παρουσίαση του θέματος από τον Δημήτρη Σουφλέρη, νομικό ειδικό σε περιβαλλοντικά θέματα, πρόεδρο της Εταιρείας Περιβάλλοντος Κύμης και τον Ηλία Καραμπά, πρόεδρο του συλλόγου ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ. Επίσης σύντομες αναφορές θα υπάρχουν από τον εκφωνητή του αγώνα Γιάννη Ρίπη.

Όποιος θεατής ή σύλλογος επιθυμεί μπορεί να φέρει μαζί του σχετικό πανό και να σταθεί κοντά στην διαδρομή ή στους σταθμούς τροφοδοσίας. Ο μόνος περιορισμός είναι να μην υπάρχει υβριστικό περιεχόμενο.

Τηλ. επικοινωνίας: 6974351684,6946918465