MY KTEO

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Επίδομα παιδιού: Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή


Θα κλείσει προσωρινά η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ στις 11 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18.00, καθώς αυτό συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της καταβολής της 5ης δόσης.

Η πληρωμή της 5ης δόσης θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου, καθώς οι πληρωμές γίνονται πάντα την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, ενώ για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού στους δικαιούχους θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο πατώντας ΕΔΩ. Στην ενότητα αυτή είναι διαθέσιμες οι Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το Επίδομα Παιδιού.

Επίδομα παιδιού: Πόσα χρήματα θα πάρετε για επιταγή ακρίβειας
Κερδισμένοι από την επιταγή ακρίβειας των Χριστουγέννων είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21, οι οποίοι θα λάβουν μέχρι και 420 ευρώ έξτρα ενίσχυση.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, το ανώτατο ποσό του έκτακτου επιδόματος θα πάρουν οι μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν τρία παιδιά και δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ.

Η επιπλέον ενίσχυση υπολογίζεται ως εξής: 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Επομένως, το ισοδύναμο εισόδημα υπολογίζεται: 12.000 ευρώ / 2 = 6.000 ευρώ. Οι εν λόγω οικογένειες εντάσσονται στην Α εισοδηματική κλίμακα και λαμβάνουν 280 ευρώ τον μήνα. Η μιάμιση επιπλέον δόση βγαίνει στα 420 ευρώ, δηλαδή, 280 ευρώ + 140 ευρώ για τον Δεκέμβριο.

Αντίστοιχα, μπορείτε να υπολογίσετε και τα ποσά που σας αναλογούν, σύμφωνα με την εισοδηματική κατηγορία στην οποία ανήκετε.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 735.000, με περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ παιδιά.

Για την Α κατηγορία:
  • 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο
  • επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο
  • επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Για την Β κατηγορία:
  • 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο
  • επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο
  • επιπλέον 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Για την Γ κατηγορία:
  • 28 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο
  • επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο
  • επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.


iEidiseis.gr