MY KTEO

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Ζεμπίλης στο γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας ΕΛ.ΑΣ.: Σπάστε τη σιωπή!

Το γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στο Α.Τ. Χαλκίδας επισκέφτηκε ο σήμερα ο Θανάσης Ζεμπίλης, όπου συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Αθ. Γερογιάκομο, την κα Εύα

Χαρπαντίδου Διοικήτρια του ΑΤ Χαλκίδας και την κα Γεωργία Μπλέτσα Υποδιοικήτρια του Γραφείου.Το εν λόγω γραφείο είναι ένα από τα 12 νεοϊδρυθέντα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την Ελλάδα, που άρχισε να λειτουργεί μετά από απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου. Είναι στελεχωμένο με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό 15 ατόμων, τα οποία διαθέτουν γνώση της κείμενης νομοθεσίας. Το γραφείο είναι συνδεδεμένο με τις κατάλληλες κοινωνικές δομές και κέντρα στήριξης, που μπορούν να προσφέρουν τόσο ψυχολογική στήριξη, όσο και στέγη στις κακοποιημένες γυναίκες. Η επιτυχία του έγκειται στο γεγονός ότι από τις 4 Οκτωβρίου, που ξεκίνησε η λειτουργία του, έχουν καταγγελθεί ήδη 47 περιστατικά από όλη την Εύβοια, ενώ από την Χαλκίδα 25  όπου τα 14 εξ αυτών κατέληξαν σε συλλήψεις.


Ο Θανάσης Ζεμπίλης κατά την επίσκεψή του ανέφερε τα εξής: <<κάθε χρόνο καταγράφονται δεκάδες περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νομό. Συνεπώς, η ίδρυση του γραφείου στο Α.Τ. Χαλκίδας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα συμβάλει τα μέγιστα στη στήριξη των θυμάτων, εφόσον λειτουργεί  24 ώρες το 24ωρο και, βέβαια, στην εξάλειψη αυτού του φαινομένου σε βάθος χρόνου. Η επιτυχία του θεσμού, βέβαια, εξαρτάται αφενός, από την καταγγελία των περιστατικών από τα ίδια τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας και αφετέρου, από την διασύνδεση του με όλα τα κέντρα που ασχολούνται με το φαινόμενο. Γι’ αυτό λοιπόν το κυρίαρχο μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι: σπάστε τη σιωπή! Απευθυνθείτε σε ένα νέο αξιόπιστο και φιλικό θεσμό, που διαθέτει καλά εκπαιδευμένο προσωπικό και διασύνδεση με κοινωνικές δομές, ώστε να λάβετε την απαραίτητη βοήθεια και στήριξη».

Ο Θανάσης Ζεμπίλης έδινε πάντα μεγάλη σημασία και βάρος στα θέματα βίας κατά των γυναικών, προσπαθώντας να ευαισθητοποίηση την κοινωνία και να ενθαρρύνει τις γυναίκες να μιλήσουν. Ως Δήμαρχος Χαλκιδέων, άλλωστε, ίδρυσε το 2013 το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, με στόχο την στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, που είναι συνδεδεμένο με το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας.