MY KTEO

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ Εύβοιας

 


Μετά την τελευταία συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών, με τον Υπουργό κ. Σταικούρα, αρχίζει να αχνοφαίνεται, ότι αφού έγινε η αρχή να μιλάμε θεσμικά, ίσως και να μην είμαστε πολύ μακριά από το να βρεθεί λύση στο τι θα γίνει και πώς θα αντιμετωπίσουμε το αύριο των εργαζομένων και των οικογενειών μας.

Η συζήτηση που έγινε με τον Υπουργό, σε ότι αφορά την τοποθέτηση του Σωματείου μας ήταν όπως πιο κάτω:

« Εμείς οι εργαζόμενοι στο ΜΜΕ θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η Γενική Συνέλευση μας έχει εξουσιοδοτήσει:

α) Να συζητήσουμε το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας. ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!

β) Πληρωμή των αποζημιώσεων βάσει του εθιμικού δικαίου.

γ) Όπως γνωρίζεται στη ΛΑΡΚΟ υπήρχε με την συμμετοχή των εργαζομένων, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο (GENERALI) ήταν και λέμε ήταν γιατί με ευθύνη σας σταμάτησε να λειτουργεί. Ήταν μισθός κύριε Υπουργέ και παρακαλούμε να το δείτε με ιδιαίτερη προσοχή. Εκτιμούμε ότι μέχρι σήμερα είχαμε μια δύσκολη αλλά έντιμη σχέση. Παρακαλούμε με ευθύνη σας να συνεχίσει και να αποκαταστήσει την τιμή της κυβέρνησης.»

Τα παραπάνω προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Τώρα πάμε στα δικά μας και στην συνεργασία των συνδικάτων και τον συντονισμό της δράσης μας.

Συνάδελφοι ο όρος συνάδελφος είναι ιερός και ο ακριβής προσδιορισμός του καταστατικού μας είναι εργαζόμενοι στην ίδια εργασία και να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις μόνιμης σχέσης εργασίας, εγγραφής στο συνδικάτο με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα.

Δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε το καταστατικό και δεν θα παρεκκλίνουμε καθόλου.

Εμάς μας ενδιαφέρει να δοθεί ένα τέλος και βάσει του θεσμικού μας ρόλου, δεν θα επιτρέψουμε περίεργες συμπεριφορές και προσπάθειες να μη δοθεί λύση.

Σε ότι αφορά την αλληλεγγύη μας για άλλες ομάδες που κάνει να λαμβάνουν, η εκπροσώπηση νομίζουμε ότι αφορά τους εκπροσώπους τους και εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα σταθούμε σε κανέναν εμπόδιο. Αρκετά προβλήματα έχουμε.

Δηλώνουμε ότι βάσει των παραπάνω είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο.

Παρακαλούμε όποιος έχει θεσμικό ρόλο, ζητάμε συνάντηση και καλή πίστη για να λύσουμε ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, που αφορά πέντε Νομούς.

Στη διάθεσή σας κάθε μέρα όλη μέρα για ένα καλύτερο αύριο.

Για το Δ.Σ. του Σωματείου μας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γιώργος ΣΕΛΕΒΑΚΟΣ