MY KTEO

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ στις ενορίες Κήπων και Ανδρονιάνων

Μέσα στα πλαίσια των πολλών ποιμαντικών επισκέψεων του που πραγματοποιεί  σε πολλές ενορίες και ιερές μονες της μητροπολιτικής επαρχίας Καρυστίας και Σκύρου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.

Σεραφείμ το εσπέρας της Κυριακής 20 Νοεμβρίου μετέβη εις την ενορία των Κήπων επαρχίας Κονιστρών και συγκεκριμένα στον φερώνυμο θεομητορικό ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της θεομητορική εορτής  των Εισοδίων της Θεοτόκου πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα εφημέριο του ιερού ναού τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο τους Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριο Καπενή Πρόδρομο Γκέγκε τους  Πρωτοπρ Γεώργιο  Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά Αλιβερίου Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου τον Πρεσβύτερο Δημήτριο  Σκούλικα εφημέριο Μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.










Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ εστιάζοντας τον θεόπνευστο  λόγο του  προς το ιερό πρόσωπο της Παναγίας επίσης αναφέρθηκε    προς τις  εορτές οι οποίες ονομάζονται θεομητορικές και θεσπίστηκαν απο την αγία μας εκκλησία προς τιμή της Παναγίας.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ  στο τέλος του κηρύγματος  ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους συμμετέχοντες πιστούς της ενορίας  που τίμησαν την εορτή.

Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου με τον Αναγνώστη - Ιεροψάλτη ιερού ναού Ευαγγελισμου της  Θεοτόκου Περιβολίων κ. Αναστάσιο Ρέτσα και την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών. 

Την επομένη ημέρα της κυριωνύμου θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ μετέβη  στον φερώνυμο θεομητορικό ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στους Ανδρονιάνους επαρχίας Κύμης χοροστατών της απόδοσης  των ύμνων των Καταβασιών της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων και προεξάρχων της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τον Πρωτοπρ Κωνσταντίνο Σαρρή τον  Οικονόμο Χρήστο Φραγκίσκο εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη. 

Τον θείο λόγο κήρυξε διδακτικά  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες ευχές τους προς τους συμμετέχοντες πιστούς της ενορίας που τίμησαν την εορτή.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Δήμητρα Νικολιά.