MY KTEO

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Τέλος τα κλιματιστικά στα γυμναστήρια


«Οι λογαριασμοί ρεύματος είναι ένα ενοίκιο ακόμη», λέει ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, τονίζοντας ότι πλήρωνε 1.100 ευρώ ενώ τώρα δίνει 1.750 ευρώ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται τα γυμναστήρια, καθώς μετά τα πλήγματα που δέχθηκαν από τα μέτρα κατά του κορονοϊού, τώρα βρίσκονται αντιμέτωπα με την ενεργειακή κρίση και τους υπέρογκους λογαριασμούς στο ρεύμα.

Έτσι, σημαντική μερίδα ιδιοκτητών εξαναγκάζεται να προσαρμοστεί στα στενά δεδομένα του πληθωρισμού και να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που έχει ένας χώρος εκατοντάδων τετραγωνικών.

Για αυτόν τον λόγο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Αλεξιάδης κρούει «καμπανάκι» για το μέλλον των επιχειρήσεων του κλάδου, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις εικόνες που συναντά κανείς στα γυμναστήρια.

«Οι λογαριασμοί ρεύματος είναι ένα ενοίκιο ακόμη»
«Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που δεν θα λειτουργήσουν πολύ τα φώτα, ενώ δεν θα βάλουν καθόλου led. Επίσης, είναι πολλοί εκείνοι που έχουν “κόψει” τη λειτουργία των κλιματιστικών, δεδομένου ότι για να ζεσταθεί ένας χώρος εκατοντάδων τετραγωνικών, πρέπει να καίει όλη μέρα», σημείωσε ο ίδιος στο ThessToday.gr.

Όπως ανέφερε, οι λογαριασμοί ρεύματος αποτελούν για τους επιχειρηματίες του κλάδου ως «ένα ενοίκιο ακόμη», ενώ οι αυξήσεις που βλέπουν είναι τρομακτικά μεγάλες.

«Η διαφορά στους λογαριασμούς ξεκινά από 30-40% και μπορεί να φτάνει ακόμη και 80%. Για παράδειγμα στο δικό μου γυμναστήριο κατά μέσο όρο πλήρωνα 1.100 ευρώ, ενώ τώρα 1.750 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι εξαιτίας της κατάστασης, τα παράνομα γυμναστήρια βρίσκουν γόνιμο έδαφος, σφίγγοντας ολοένα και περισσότερο τη θηλιά στις νόμιμες επιχειρήσεις. «Η παρανομία ζει και βασιλεύει, σε συνδυασμό με την ακρίβεια και το αυξημένο κόστος του ΕΦΚΑ, αποτελούν για εμάς τα τρία μεγάλα αγκάθια», τόνισε.

Καλούν κόσμο για γυμναστική από τα social media
Ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε ότι είναι αρκετοί εκείνοι που δουλεύουν κάτω από τη «μύτη» του νόμου, εν αντιθέσει με τους επιχειρηματίες που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Συνθήκη η οποία έγινε ευρέως γνωστή, από την εποχή του lockdown. «Είναι αρκετοί εκείνοι που υποκρύπτουν την παροχή και δεν είναι φανεροί. Έχουν, δηλαδή, παράνομους χώρους, χωρίς όμως άδεια λειτουργίας. Επίσης, κάποιοι επαγγέλλονται χωρίς να υπάγονται πουθενά, δηλαδή δουλεύουν στα πάρκα, στα σπίτια, όπου βρουν. Είναι κάτι το οποίο ξεκίνησε ως μόδα από το lockdown όπου τα γυμναστήρια ήταν κλειστά, όμως φαίνεται ότι κάποιοι βρήκαν πρόσφορο έδαφος», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο Σύλλογος προσπαθεί να προασπίσει τα συμφέροντά του.

«Ενημερώνουμε διαρκώς τον κόσμο ότι πρέπει να επιλέγουν τους νόμιμους χώρους, γιατί εκείνοι που δουλεύουν παράνομα το μεταφέρουν από στόμα σε αυτί, από τα social media ακόμη. Έχουμε κρούσει καμπανάκια σε διάφορους, ωστόσο έχουν κρυφτεί», δήλωσε.


iEidiseis.gr