MY KTEO

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Συμβουλές για να «χτίσεις» έναν σιδερένιο οργανισμό


Μία από τις επιστήμες που έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια και -πιθανόν- δεν γνωρίζεις είναι η ορθομοριακή διατροφή.  

Πρόκειται στην ουσία για την επιστήμη που στοχεύει στην ανανέωση των κυττάρων του οργανισμού χορηγώντας τα σωστά θρεπτικά στοιχεία -ορθά μόρια- που χρειάζονται ώστε να λειτουργούν σε κατάσταση υγείας.

Μια ομάδα των στοιχείων αυτών είναι και τα θρεπτικά συστατικά των βιο-αναγεννητικών τροφών, δηλαδή των τροφών που δεν έχουν υποστεί έντονη βιομηχανοποίηση ή επεξεργασία, που δεν έχουν παρασκευαστεί σε υψηλές και επομένως διατηρούν σχετικά ανέπαφα τα θρεπτικά τους στοιχεία και τα ένζυμα που απαιτούνται για να γίνει σωστά η λειτουργία της πέψης και του μεταβολισμού της τροφής.

Ο Δεκάλογος της υγείας
Παρακάτω θα δεις τον Ορθομοριακό Δεκάλογο της υγείας, συμβουλές δηλαδή που, σύμφωνα με τον διατροφολόγο του MyNutri, θα σε βοηθήσουν να «χτίσεις» έναν σιδερένιο οργανισμό.

1. Να τρως πάντα ένα πολύ καλό πρωινό

2. Μην τρως ποτέ μετά τις 20.00 το βράδυ 

3. Πίνε καθημερινά άφθονο νερό

4. Αύξησε την χορτοφαγία, κυρίως βιολογικής γεωργίας

5. Μην τρως ποτέ βιαστικά 

6. Προτίμησε μικρά και συχνά γεύματα, χωρίς να ξεπερνάς τις απαραίτητες θερμίδες για το σώμα σου

7. Κάθε 15 ημέρες κάνε νηστεία πίνοντας μόνο νερό και τρώγοντας μόνο φρούτα ή σαλάτες

8. Ασκήσου. Είναι καλύτερα να ασκείσαι λίγο κάθε μέρα παρά να ασκείσαι πολύ 1 ή 2 φορές την εβδομάδα

9. Εξασφάλισε καθημερινά στον οργανισμό σου τα βασικά ζωτικά θρεπτικά στοιχεία

10. Έλεγξε ποιες τροφές μπορεί να σου προκαλούν τροφική δυσανεξία γιατί, χωρίς να το ξέρεις, ίσως επιβαρύνεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Θες να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή και δεν έχεις τον χρόνο να ασχοληθείς; Το mynutri.gr είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου, φέρνοντας όλα τα γεύματα της ημέρας, φρεσκομαγειρεμένα, κάθε πρωί στην πόρτα σου!



govastileto.gr