MY KTEO

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ερώτηση Μαρίνου για την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης


Σε λειτουργική απορρύθμιση οδηγείται το Γενικό Νοσοκομείο Κύμης από την υποστελέχωση, ιδιαίτερα με την επικείμενη αποχώρηση ιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αποχωρούν ένας από τους τρεις Ορθοπεδικούς, ο μοναδικός Μικροβιολόγος και ένας Αναισθησιολόγος. Ενώ πρόσφατα έχουν αποχωρήσει  ο μοναδικός Οδοντίατρος και ο μοναδικός Ακτινολόγος. Η έλλειψη Ακτινολόγου οδηγεί μάλιστα στη μη λειτουργία του αξονικού και του υπερήχου.

 

Βεβαίως, η πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης δε χτυπά πρώτη φορά το Γ.Ν. Κύμης, είναι χρόνια και εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και για αυτό οι παραπάνω αποχωρήσεις προστίθενται σε ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

 

Συγκεκριμένα: Το Παθολογικό Τμήμα στελεχώνεται από 2 ιατρούς (αναμένεται η πρόσληψη ενός ακόμα) από τις 5 οργανικές θέσεις, οι μοναδικές οργανικές θέσεις Χειρούργου και Οφθαλμίατρου είναι κενές. Το Καρδιολογικό Τμήμα λειτουργεί με έναν καρδιολόγο και με ακόμα έναν, ο οποίος εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στο Γ.Ν. Κύμης καλύπτει κάποιες εφημερίες.

 

Η κατάσταση αυτή αφήνει μια ολόκληρη και απομακρυσμένη περιοχή, τις Δημοτικές Ενότητες Κύμης και Κονιστρών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ακάλυπτες υγειονομικά. Ενώ προβλήματα θα δημιουργηθούν και στο νησί της Σκύρου με δεδομένο πως είναι πολύ συχνές οι διακομιδές ασθενών από τη Σκύρο στην Κύμη.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

 

-Να καλυφθούν άμεσα με μόνιμους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ειδικευμένους ιατρούς τα οργανικά κενά του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης.

 

- Να μονιμοποιηθεί το επικουρικό προσωπικό, γενικά οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.