MY KTEO

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος σε ημερίδα για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο


Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, στο Συνεδριακό Μέγαρο της Αντιπεριφέρειας Ευβοίας στη Χαλκίδα (Χαϊνά 93), ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκεκλημένος της Διευθύνσεως Α/βάθμιας Εκπαιδεύσεως Ευβοίας και του Διευθυντού αυτής κ. Κωνσταντίνου Ζημιανίτη, συμμετείχε ως εισηγητής, στην Ημερίδα με θέμα «Τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, μέσα από τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στο μάθημα των Θρησκευτικών Δημοτικού».

Η Ημερίδα άρχισε με το καλωσόρισμα των προσελθόντων και συμμετεχόντων από τον Διευθυντή κ. Κ. Ζημιανίτη, ο οποίος ευχαρίστησε και τους υποστηρικτές της πραγματοποιήσεως της Ημερίδας, μεταξύ των οποίων και η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. 

Μετά τους χαιρετισμούς της Διευθύντριας Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένης Μπενιάτα, του Οργανωτικού Συντονιστή ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας κ. Χρίστου Μαρκαντώνη και του Εντεταλμένου συμβούλου Αθλητισμού και Παιδείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Γαλάνη, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την εισήγησή του με θέμα ««Δικαίωμα των παιδιών, η Θρησκευτική Αγωγή». 

Επόμενοι εισηγητές ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδαγωγικών Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Αθανάσιος Στογιαννίδης και Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος, Δρ. Θεολογίας Α.Π.Θ. κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος.