MY KTEO

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Γιώργος Τσαπουρνιώτης(Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας): Ο Δήμος μας είναι σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας


Αγαπητοί συμπολίτες, η ΕΜΥ με ΕΚΤΑΚΤΑ δελτία της μας ενημέρωσε για την έλευση ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ  από σήμερα το βράδυ μέχρι και τις απογευματινες ώρες, αυριο Κυριακή 06.11.2022. Το  σύστημα κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία "EVA”, θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Με επιστολή του ο Αναπληρωτής Υπ.ΕΣ. ζήτησε «Αυξημένη ετοιμότητα μηχανισμών και υπηρεσιών Δήμων και Περιφερειών, για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας».

Στα πλαίσια αυτά συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) το οποίο μεταξύ των όσων αποφάσισε  την προληπτική διακοπή της οδικής κυκλοφορίας, αμέσως πριν και κατά το διάστημα των φαινομένων, στους δρόμους: 1) Ρετσινόλακος – Καλαμούδι, 2) Ροβιές – Μονή Οσίου Δαυίδ, 3) Ροβιές – Βουτάς (τουλάχιστον μέχρι τη διασταύρωση προς Μαρούλι) στα όρια της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου μας, λόγω του μεγάλου κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος από την πτώση των καμένων δέντρων στο κατάστρωμα των δρόμων. Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει στο σύνολο σχεδόν του αγροτοδασικού οδικού δικτύου των περιοχών που κάηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021 και σας παρακαλώ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δίνουμε πολύ μεγαλύτερη προσοχή στις καμένες εκτάσεις των Δημοτικών Ενοτήτων Ελυμνίων και Νηλέως. Σας καλούμε να παρακολουθείτε την εξέλιξη των φαινομένων, να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας, να αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς και κάθε δραστηριότητα στο ύπαιθρο το διάστημα που θα διαρκούν τα φαινόμενα. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή.

Τέλος κάνω ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους ιδιοκτήτες των σπιτιών που επλήγησαν σε προηγούμενη πλημμύρα, όπως πχ στους ιδιοκτήτες των κατοικιών της παραλίας Αγκάλης, να είναι σε επαγρύπνηση και να προτιμήσουν να διανυχτερεύσουν σε άλλα πιο ασφαλή σημεία ή σε υψηλότερα σημεία του ακινήτου τους.

Ο Δήμος μας είναι σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και έχει θέσει σε ετοιμότητα όλες τις δυνάμεις που διαθέτει. Είναι σε άμεση συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, την Πυροσβεστική, την ΕΛ.ΑΣ. και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες ώστε να επέμβουμε με κάθε μηχάνημα, όπου και αν χρειαστεί. Τα τηλέφωνα όλων μας (Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Τοπικών Προέδρων) είναι ανοιχτά για ενημέρωση και επέμβαση.