MY KTEO

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Σπανός: Πετύχαμε μαζί μια πανστερεοελλαδίτικη νίκη


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός κήρυξε την έναρξη των εργασιών και προήδρευσε της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027», που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αράχοβα όπως επίσης και στην 6η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020

Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Πετύχαμε πολλά με τα λίγα του σημερινού προγράμματος που ολοκληρώνεται. Πετύχαμε μαζί, όμως, και μια πανστερεοελλαδίτικη νίκη. Καταφέραμε να διακόψουμε μια αδικία δεκαετιών και να εξασφαλίσουμε με το νέο ΕΣΠΑ υπερδιπλάσιους πόρους για την ανάπτυξη του τόπου μας.

»Σήμερα, στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027», αναλύσαμε τους βασικούς αναπτυξιακούς μας άξονες. Και βέβαια, δώσαμε το έναυσμα, ώστε να έχουμε προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων στους πρώτους μήνες του 2023!

»Ευχαριστώ θερμά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κυβέρνηση και όλους τους φορείς της Περιφέρειάς μας για την αγαστή συνεργασία και τις επιτυχίες που αυτή φέρνει. Και σας καλώ όλους, να συνεργαστούμε ξανά, μεθοδικά και εντατικά, για να φτάσει κάθε ευρώ του νέου προγράμματος σε αυτούς που ανήκει, τους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

»Το ΕΣΠΑ πρέπει να ανταποκριθεί στις αναπτυξιακές και κοινωνικές προκλήσεις. Πρέπει, να το πούμε απλά, να “πιάσει τόπο”! Το νέο ΕΣΠΑ πρέπει να αποτελέσει βασικό μας όπλο σε μια οραματική προσπάθεια… Για μια νέα πιο ευτυχισμένη γενιά Στερεοελλαδιτών!»