MY KTEO

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Έκθεση ECDC: Η Ελλάδα 1η σε θανάτους και κρούσματα κορονοϊού στην Ευρώπη


«Μαύρη» πρωτιά Ελλάδας σε θανάτους και κρούσματα covid στην ΕΕ σύμφωνα με τη νέα έκθεση ECDC.

Μαύρα μαντάτα από τη νέα έκθεση του ECDC για τον κορονοϊό. Τα στοιχεία για τους σκληρούς δείκτες κορονοϊού στην Ελλάδα είναι τα χειρότερα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα μας καταγράφει «μαύρη» πρωτιά τόσο σε θανάτους όσο και σε κρούσματα.

Η Ελλάδα είναι πρώτη σε κρούσματα σε άτομα άνω των 65 ετών, αλλά και στον γενικό πληθυσμό. Σύμφωνα με την έκθεση του ECDC, σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού κατά τις τελευταίες 14 μέρες είναι υπερδιπλάσιος στις ηλικίες άνω των 65 ετών και σχεδόν τριπλάσιος στον γενικό πληθυσμό.

Πρόκειται για τη χειρότερη ευρωπαϊκή θέση. Μάλιστα, από το ECDC είχαν επισημάνει τις προηγούμενες ημέρες ότι η Ελλάδα έχει τάση αύξησης κρουσμάτων και θανάτων.

Η Ελλάδα είναι πρώτη με 946 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στις ηλικίες των άνω των 65 ετών, όπως και σε όλες τις ηλικίες με 758 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Με 25 θανάτους ασθενών με κορονοϊό ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έχει τη χειρότερη θέση, απέχοντας σημαντικά από τη δεύτερη Εσθονία, στην οποία καταγράφονται 18 θάνατοι ανά εκατομμύριο.

Με τη χρήση μαθηματικών μοντέλων, το ECDC προβλέπει την πορεία της πανδημίας έως τις 4 Δεκεμβρίου. Αναμένονται αυξητικές τάσεις στα κρούσματα στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτιμάται ότι τα κρούσματα θα ανέβουν σε 187 ανά 100.000 πληθυσμού ανά εβδομάδα. Την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις προβλέπουν τάση υποχώρησης στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταθεροποίηση στον αριθμό θανάτων.

Όπως επισημαίνουν, οι εκτιμήσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες, καθώς γίνονται αλλαγές στα κριτήρια των τεστ που εφαρμόζονται σε κάθε χώρα.




iEidiseis.gr