MY KTEO

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Πόσους followers πήρε ο ΕΟΤ στο Instagram μετά τη συναυλία Αργυρού - 50 cent;


Ο ΕΟΤ προσέφερε χορηγία 75 χιλιάδων ευρώ στην εταιρεία που διοργάνωσε τη συναυλία των Αργυρού-50 Cent στο ΟΑΚΑ, η οποία αναβλήθηκε κατά μία ημέρα και αντί για το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου (επισήμως για λόγους ασφαλείας).

Οι όροι για τη χορηγία αναρτήθηκαν στη Διαύγεια μόλις τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του live, και σύμφωνα με αυτούς, προβλεπόταν ο Κωνσταντίνος Αργυρός να κάνει follow τη σελίδα του οργανισμού στο Instagram.

Η αιτιολόγηση εν γένει του μεγάλου, ομολογουμένως, ποσού, είχε να κάνει με τις προσδοκίες απόσβεσης μέσω των social media για την ενδυνάμωση της εικόνας του Οργανισμού ως προς την προώθηση της χώρας.

Σημειώνεται πως ο γνωστός τραγουδιστής, Κωνσταντίνος Αργυρός, έχει περίπου 1 εκ. followers στο account του στο Μέσο δικτύωσης. Αντιστοίχως, στους όρους του ΕΟΤ, ήταν ο 50 Cent να ευχαριστήσει τον Οργανισμό, και να τον κάνει mention μέσα από το δικό του προφίλ στο Instagram.

Η λογική ήταν λοιπόν να ενισχυθούν τα social media του Οργανισμού και δη, το Instagram, το οποίο και προσπαθεί να αξιοποιήσει ως ένα εργαλείο εξωστρέφειας για τη προβολή της χώρας μας μέσω του account visitgreecegr.

Τι πραγματικά όμως συνέβη;
Αυτό που βλέπουμε είναι πως στις 22/10, όταν και ξεκίνησε το promo με το πρώτο post του Αργυρού μαζί με τον 50 Cent και με mention το visit greece, η συγκεκριμένη μέρα "άνοιξε" με 654.183 followers, και στις 31/10, μια ημέρα δηλαδή μετά τη συναυλία, το account αριθμούσε 654.402.

Πρακτικά, η αύξηση είναι ελάχιστη, περίπου δηλαδή 219 followers μέσα σε αυτές τις ημέρες, κάτι που δείχνει πως ο αντικειμενικός στόχος για τα social media τουλάχιστον, δεν επετεύχθη.

Φυσικά, η συναυλία συγκέντρωσε 50.000 κόσμου, κάτι που μάλλον δεν οφείλεται στο promo που έκανε στα social media ο 50 Cent, αλλά στη δυναμική του ίδιου του Κων. Αργυρού.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί πως η "γενναία" αυτή χορηγία, εγκρίθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σε μια εποχή ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας. Την ώρα μάλιστα που άλλες εκδηλώσεις δεν επιχορηγούνται με ανάλογο τρόπο.

Τις αναθέσεις του ΕΟΤ είχε στηλιτεύσει με ανακοίνωσή της η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, κάνοντας λόγο για "διασπάθιση του δημοσίου χρήματος άλλοτε υπέρ «κολλητών» και κυβερνητικών φίλων, άλλοτε για φιέστες και προβολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη αντί του ελληνικού τουριστικού προϊόντος".

"Πιστή η Κυβέρνηση της Ν.Δ. στην προσφιλή της τακτική που εγκαινίασε με το πρόσχημα του κατεπείγοντος εξαιτίας της πανδημίας, εξακολουθεί προκλητικά να μοιράζει τα χρήματα του ελληνικού λαού μέσω Ε.Ο.Τ. σε «φιλικές» αναθέσεις και χορηγίες, χωρίς όμως να υπηρετεί ένα στρατηγικό σχέδιο προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος παρά μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα", σημείωνε η ίδια.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, για την αιτιολόγηση της χορηγίας:
"Το γεγονός ότι η διεξαγωγή επετειακής συναυλίας στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) για τα σαράντα χρόνια κατασκευής του, στις 29 Οκτωβρίου 2022, στην οποία θα συμμετάσχουν πλήθος καλλιτεχνών, με κύριο συντελεστή της συναυλίας τον διεθνούς φήμης αμερικανό καλλιτέχνη, ράπερ και ηθοποιό 50 Cent, αποτελεί μία σημαντική δράση προώθησης του συναυλιακού τουρισμού στη χώρα μας, καθώς αναμένεται να παρευρεθεί κοινό από γειτονικές της Ελλάδας χώρες, από άλλες χώρες της Μεσογείου (π.χ. Ισραήλ), αλλά και αγορές-στόχους της χώρας μας, όπως οι ΗΠΑ και τα Η.Α.Ε., ιδιαίτερα τους φθινοπωρινούς μήνες, δίδοντας την ευκαιρία επέκτασης της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί διαχρονικό στόχο του Ε.Ο.Τ.".

Τι αναφέραν οι όροι που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια
"ΘΕΜΑ: Έγκριση οικονομικής συμμετοχής του Ε.Ο.Τ. στη διοργάνωση συναυλίας στο Ο.Α.Κ.Α. από την εταιρεία Panik Entertainment Group E.Π.Ε., στο πλαίσιο εορτασμού σαράντα ετών κατασκευής του εν λόγω γηπέδου (Aθήνα, 29 Οκτωβρίου 2022).

Οικονομική συμμετοχή του Ε.Ο.Τ. στη διοργάνωση της συναυλίας εορτασμού των σαράντα χρόνων κατασκευής του Ο.Α.Κ.Α., με το συνολικό ποσό των € 75.000,00 Ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24%, άλλως € 93.000,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, έναντι των κάτωθι αντισταθμιστικών οφελών:
  • Αναρτήσεις στα Social Media του 50 Cent με ελληνικό περιεχόμενο/πλάνα κατά την επίσκεψη του στη χώρα μας.
  • Αναρτήσεις στα Social Media του 50 Cent με ελληνικό περιεχόμενο/πλάνα με ετικέτα το @visitgreecegr, ώστε να μπορέσει να γίνει αναδημοσίευση από τον Ε.Ο.Τ..
  • Δημιουργία βίντεο με τους δυο καλλιτέχνες, το οποίο θα αναρτηθεί στα Social Media και θα προωθηθεί και από την Panik Records ως διαφημιστικό εργαλείο της συναυλίας. To υλικό μπορεί να αναρτηθεί και στο @visitgreecegr.
  • Ο Κωνσταντίνος Αργυρός θα ακολουθήσει το @visitgreecegr
  • Ο Κωνσταντίνος Αργυρός θα ευχαριστήσει με ένα βίντεο στα Social Media του τον E.O.T. και θα μιλήσει για το Visitgreece.gr.
  • Θα δημιουργηθεί βίντεο υλικό με πλάνα από Ελλάδα και ομιλία των καλλιτεχνών 50 Cent και Κ. Αργυρού που θα αναρτηθεί στα social media των καλλιτεχνών και στο @visitgreecegr.
  • Ευχαριστήρια αναφορά του 50 Cent στον Ε.Ο.Τ. κατά τη διάρκεια της συναυλίας.
  • Ευχαριστήρια αναφορά του Κωνσταντίνου Αργυρού κατά τη διάρκεια της συναυλίας για την συμβολή του Ε.Ο.Τ.
  • Προβολή video του Ε.Ο.Τ. κατά τη διάρκεια της συναυλίας είτε στην κεντρική οθόνη επί σκηνής, είτε στις πλαϊνές οθόνες της σκηνής.
  • Λογότυπο του Οργανισμού στα digital υλικά και στο βίντεο που θα προβληθεί στις οθόνες της ΣΤΑΣΥ μέχρι και την 29η Οκτωβρίου, ημέρα της συναυλίας.
  • Λογότυπο του Οργανισμού στο Backdrop που θα βρίσκεται στο backstage για τα φωτογραφικά στιγμιότυπα".


News247.gr του Χρήστου Δεμέτη