MY KTEO

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Maestro: Το νέο επεισόδιο είναι γροθιά στο στομάχι για την ενδοοικογενειακή βία


«Η μεγάλη χίμαιρα» του Maestro έρχεται στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Οι εξελίξεις στη σειρά Maestro φέρνουν στην επιφάνεια ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία πολύ έντονα. Καθώς όλο και περισσότερα περιστατικά καταγγέλλονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει δυστυχώς τραγική κατάληξη για κάποιο από τα μέλη της οικογένειας. Η οικογένεια της Μαρίας και του Χαράλαμπου είναι ένα τέτοιο τρανταχτό παράδειγμα που χρησιμοποιεί ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο σενάριο του Maestro για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να ενθαρρύνει τα μέλη τέτοιων οικογενειών που πέφτουν συχνά θύματα κακοποίησης για να βρουν το κουράγιο να καταγγείλουν όσα έχουν υποστεί. Με σκοπό να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Και η ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη είναι υποδειγματική στον συγκεκριμένο ρόλο για να περάσουν τα σωστά μηνύματα στο τηλεοπτικό κοινό.

Η ενδοοικογενειακή βία που υφίσταται η Μαρία από τον Χαράλαμπο θα πυροδοτήσει νέες εξελίξεις στους Παξούς. Η σκοτεινή πλευρά του Χαράλαμπου γίνεται αφόρητη για την οικογένειά του που δεν μπορεί να υπομένει και να τον καλύπτει άλλο. Δεν έχουν μείνει άλλες δικαιολογίες στη Μαρία και τον γιο της για τα σημάδια της «αγάπης» του. Όλο το νησί ξέρει και δυστυχώς σιωπά μπροστά στο μαρτύριό τους. Όμως όχι για πολύ ακόμη.

Όλα συμβαίνουν με φόντο τον έρωτα του Ορέστη και της Κλέλιας που φουντώνει και δεν χωρά στο νησί πια. Καταφύγιό τους γίνεται η Κέρκυρα όπου θα βρεθούν οι δυο τους. Θα καταφύγουν εκεί και θα έρθουν πιο κοντά. Αλλά ο Ορέστης έρχεται σε σύγκρουση με τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί όσα νιώθει για την Κλέλια. Κι ο απαγορευμένος τους έρωτας γίνεται θηλιά στον λαιμό του που δεν μπορεί να την διώξει από τη σκέψη του.

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Πρωτότυπη μουσική: Kostas Christides, Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions.


iEidiseis.gr