MY KTEO

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

ΔΟΑΠΠΕΧ: Τμήματα PRE-BALLET για παιδιά προσχολικής ηλικίας


Το μπαλέτο είναι ένας πολύ απαιτητικός χορός που χρειάζεται πειθαρχεία και προσήλωση. Περιλαμβάνει ξενόγλωσσους ορισμούς και δύσκολες κινήσεις που, όπως είναι φυσικό, είναι δύσκολο να κατανοήσει ένα μικρό παιδί.

Για όσους γονείς θέλουν να «μυήσουν» τα παιδιά τους στην τέχνη του μπαλέτου από πολύ μικρή ηλικία, στην Δημοτική Σχολή Χορού υπάρχουν προπαρασκευαστικά μαθήματα μπαλέτου (PRE BALLET) για παιδιά ηλικίας 4-7 χρονών.

Τα προπαρασκευαστικά μαθήματα μπαλέτου είναι αρκετά απλά και με χαλαρή οργάνωση, για να είναι πιο προσιτά στα παιδιά. Ο εκπαιδευτικός ενθαρρύνει τα παιδιά να κινηθούν μέσα στην αίθουσα ακολουθώντας διάφορα μουσικά είδη (όχι μόνο κλασσική μουσική), ενώ μπορεί σταδιακά να προχωρήσει και στην διδασκαλία των πέντε βασικών θέσεων των πελμάτων και των χεριών, προκειμένου να τονίσει την σημασία της σωστής στάσης του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά προετοιμάζονται ευχάριστα για το μπαλέτο μέσα από απλές και εύκολες ασκήσεις, που συνδυάζονται με παιχνίδι και αυτοσχεδιασμό.

Η κύρια εκπαίδευση των παιδιών για το μπαλέτο ξεκινά στην ηλικία των οχτώ ετών. Σε αυτή την ηλικία, το παιδί έχει ήδη ξεκινήσει το σχολείο, έχει αρχίσει να κοινωνικοποιείται και μπορεί να πάρει κάποιες αποφάσεις για τον εαυτό του (όπως για τις ασχολίες του).

Εγγραφές και πληροφορίες στη  Δημοτική Σχολή Χορού, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και καθ όλη την διάρκεια του έτους. Διεύθυνση Μεσσαπίων και Προαστίου..τηλ. επικοινωνίας 2221082897