Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Χαλκίδα: Φιλικοί μεικτοί αγώνες Καλαθοσφαίρισης Special Olympics στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου "Τάσος Καμπούρης "


Αύριο Πέμπτη  1η Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 10:00 - 13:00  στα πλαίσια της 19ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης Special Olympics , τα Special Olympics διοργανώνουν φιλικούς  μεικτούς αγώνες Καλαθοσφαίρισης  Unified στο Κλειστό Γυμναστήριο  Κανήθου  "Τάσος Καμπούρης " με τη συμμετοχή του ΕΝΕΕΓΥΛ  Χαλκίδας (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο), του Γενικού Λυκείου Δροσιάς και του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics,  Πρέσβυς  ε.τ., κος Διονύσιος Κοδέλλας θα χαιρετήσει την εκδήλωση και θα παρακολουθήσει τους αγώνες .

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics

O θεσμός αυτός καθιερώθηκε από το 2004 στο πλαίσιο της συνεργασίας FIBA EUROPE και των Special Olympics Ευρώπης.

Μια εβδομάδα το χρόνο αφιερώνεται στους αθλητές της Καλαθοσφαίρισης , ένα από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα των Special Olympics.                                                                      

Προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ώστε να δώσουν ευκαιρίες σε άτομα με νοητική αναπηρία να συμμετάσχουν σε αγώνες που διοργανώνονται  σε κάθε χώρα και να συνυπάρχουν με τα πρότυπα τους στους αγωνιστικούς χώρους

Η 19η Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics 2022, ορίστηκε να πραγματοποιηθούν από 26 Νοεμβρίου  μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2022.

Special Olympics Hellas

Είναι νένας αθλητικός και εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζεται στον εθελοντισμό και προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα με νοητική αναπηρία, μέσω της προπόνησης και συμμετοχής σε Αγώνες, να αναπτυχθούν σωματικά , πνευματικά και να ενταχθούν στις καθημερινές δραστηριότητες. Στη διάρκεια της διαδρομής τους, τα Special Olympics Hellaς καθιερώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών ως ένας από τους πιο ενεργούς αθλητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα για άτομα με νοητική αναπηρία.

Ταυτόχρονα υλοποιούν μια σειρά από εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, που αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.