MY KTEO

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Έρχεται μαζική «έξοδος» από το Twitter; 500% αύξηση στις αναζητήσεις της Google


Την «πόρτα εξόδου» από το Twitter ψάχνουν οι χρήστες της πλατφόρμας μετά την εξαγορά από τον Μασκ.

Για μαζική φυγή από το Twitter φαίνεται πως ετοιμάζονται οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας, σύμφωνα με τα δεδομένα της μηχανής αναζήτησης Google, μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Έλον Μασκ.

Διαπιστώθηκε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αναζητήσεις για το «πώς να διαγράψετε το Twitter» αυξήθηκαν κατά 500% την περασμένη εβδομάδα, από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου, μολονότι αποτελεί μια σχετικά εύκολη διαδικασία.

Οι ειδικοί της εταιρείας ασφαλείας VPNOverview, χρησιμοποίησαν το Google Trends για να καθορίσουν τις αυξήσεις της εν λόγω αναζήτησης από την εξαγορά του Twitter από τον επιχειρηματία.

Οι αναζητήσεις για «μποϊκοτάζ στο Twitter» αυξήθηκαν επίσης κατά 4.800% τις τελευταίες επτά ημέρες, από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου.

Η διαγραφή ενός λογαριασμού Twitter είναι στην πραγματικότητα μια αρκετά απλή διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγα βήματα, αν και οι χρήστες που θέλουν να «αποδεσμευτούν» από τον ιστότοπο δεν θα πρέπει να αισθάνονται υποχρεωμένοι να το κάνουν, προτείνει το VPNOverview.

Ο Ναζ Άχμεντ, ειδικός σε θέματα απορρήτου της εταιρίας, δήλωσε ότι είναι «απίθανο» να υπάρξουν άμεσες ριζικές αλλαγές στην πλατφόρμα. «Το Twitter δεν προσπαθεί να φέρει επανάσταση στον τρόπο που επικοινωνούν οι άνθρωποι ή να διαταράξει μια υπάρχουσα βιομηχανία, σε αντίθεση με τις περισσότερες από τις υπάρχουσες εταιρείες του κ. Μασκ», εξήγησε ο ίδιος.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Μασκ έχει κάνει γνωστό πως θέλει να αλλάξει ορισμένα πράγματα στην πλατφόρμα, προκειμένου να προσαρμόσει αυτήν και τον τρόπο λειτουργίας της, σύμφωνα με την δική του νοοτροπία.

Ο Άχμεντ είπε επίσης ότι αναμένει «περισσότερο άνοιγμα» στο είδος του περιεχομένου που δημοσιεύεται στο Twitter, καθώς και την επιστροφή ορισμένων δημοφιλών προσωπικοτήτων που απαγορεύτηκαν από την πλατφόρμα, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και ο συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς.

Ο Μασκ κάνει σκόντο στην τιμή για την «επαλήθευση» λογαριασμών
Ο νέος ιδιοκτήτης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε σε ένα tweet την Τρίτη (1/11) ότι οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αγοράζουν το μπλε τικ, το σήμα επαλήθευση, έναντι 8 δολαρίων το μήνα.

Το σχέδιο του Έλον Μασκ να χρεώνει τους χρήστες του Twitter 19,99 δολάρια το μήνα για να διατηρούν τα σήματα επαλήθευσης είχε ξεσηκώσει τους φίλους του Twitter.


Πηγή: Daily Mail / iEidiseis.gr