MY KTEO

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Κούκουρας: Η ζωή μας δε χωράει σε voucher και pass, δε χωράει στα τρύπια "καλάθια της κοροϊδίας" και στους καπαμάδες της κυβέρνησης.


Η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, περιελάμβανε συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας και πορεία στο κέντρο της πόλης που κατέληξε σε συμβολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην παλιά Γέφυρα Χαλκίδας

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Αντώνη Κούκουρα πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, ο οποίος τόνισε αρχικά ότι: «Σήμερα, εδώ, από τη Χαλκίδα, αλλά κι απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Εύβοια, απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες και η νεολαία απαντούμε – στέλνουμε μήνυμα! Ότι δε θα κρυώσουν οι πολλοί για να ''ζεσταθούν'' τα κέρδη των λίγων. Ότι δε θα πεινάσουν οι πολλοί για να χορτάσουν οι παραγεμισμένες κοιλιές των λίγων. Ότι η ζωή μας δε χωράει σε voucher και pass, δε χωράει στα τρύπια "καλάθια της κοροϊδίας" και στους καπαμάδες της κυβέρνησης. Σήμερα οι φωνές μας από τη μεγάλη συγκέντρωση εδώ στη Χαλκίδα, ενώνονται με τις εκατοντάδες φωνές των ανθρώπων του μόχθου που αυτή τη στιγμή γεμίζουν τις πλατείες στην Ιστιαία, στο Μαντούδι, στο Αλιβέρι, στην Κάρυστο. Με αυτών που διαδηλώνουν σε πάνω από 70 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Και όλοι μαζί είμαστε χιλιάδες – πολλές χιλιάδες!».

 Ακόμη σημείωσε πως «σήμερα δώσαμε μια μεγάλη και περήφανη μάχη. Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη σημερινή Απεργία σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Σταθμό που σήμανε τον ξεσηκωμό! Δεν τελειώνουμε όμως σήμερα. Έχουμε να παλέψουμε με κάθε Σωματείο και σε κάθε χώρο δουλειάς την υπογραφή ΣΣΕ, όπως ξεκινάνε τώρα οι συναδέλφισσες από τον ''Μιμίκο''. Έχουμε να διεκδικήσουμε αναπλήρωση των απωλειών όπως κάνουν οι συνάδελφοι στην ''Αγροζωή''. Έχουμε την οργάνωση της Αλληλεγγύης ώστε να μη μείνει καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα, να μη βγει κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό.Έχουμε να οργανώσουμε και άλλους συναδέλφους στα Συνδικάτα, να φτιάξουμε νέα όπου δεν υπάρχουν. Όλες αυτές οι διεκδικήσεις πρέπει να συνενωθούν το επόμενο διάστημα σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο που οργανωμένα και συντεταγμένα θα δίνει τη μάχη με όπλο την Αλληλεγγύη. Σήμερα μπορούμε να κοιτάμε με χαρά και αισιοδοξία τον διπλανό μας. Κοιτάξτε τον διπλανό σας. Στο πρόσωπό του θα δείτε αυτόν και αυτή που το επόμενο διάστημα θα συνεχίζει να είναι δίπλας σας. Στον αγώνα για το μεροκάματο, για τη συλλογική σύμβαση, για την Υγεία, την Παιδεία, για να μην κόψουν σε κανέναν το ρεύμα, για να μη βγει σε πλειστηριασμό κανένα σπίτι. Αυτή είναι η πραγματική ενότητα για εμάς. Ενωνόμαστε οι πολλοί, αυτοί που μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα, αυτοί που έχουμε κοινό συμφέρον από την ανατροπή αυτής της πολιτικής που αδειάζει το καλάθι μας για ταΐζει τα κέρδη των λίγων. Για να βάλουμε τις βάσεις για τη διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει. Σήμερα, μπορούμε να γυρίσουμε σπίτι και να υποσχεθούμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας ότι δε θα ζήσουν χειρότερα από εμάς. Γιατί θα φροντίσουμε εμείς για αυτό. Γιατί όσο αδειάζουν το καλάθι μας τόσο θα γεμίζουμε τους δρόμους! Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού. Γιατί είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο, ενώ οι δυνάστες μας στη δουλειά και τη ζωή είναι οι λίγοι και έχουν και έχουν πάνω τους όλο το άδικο του κόσμου».