MY KTEO

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Προφυλακιστέοι άλλοι δύο ανήλικοι


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι άλλοι δύο ανήλικοι για την σοκαριστική υπόθεση ομαδικού βιασμού του 15χρονου παιδιού στο Ίλιον, μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι τρεις από τους τέσσερις, που απολογήθηκαν το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων. Βρέθηκαν ενώπιον του Ανακριτή Ανηλίκων το Σάββατο οι τέσσερις από όσους συνελήφθησαν. Οι τρεις από αυτούς οδηγήθηκαν στις Φυλακές Ανηλίκων, ενώ ο τέταρτος, που δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη για λίγες ημέρες, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι ανήλικοι, απολογούμενοι αποδέχθηκαν εν μέρει τις πράξεις τους, ωστόσο υποστήριξαν ότι το θύμα συναινούσε και απέδωσαν τις φρικτές ενέργειες τους στο πλαίσιο ερωτικών πειραματισμών με εναλλαγή ρόλων.

Στο μεταξύ αναζητείται ο ανήλικος, που φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στην κακοποίηση του 15χρονου αγοριού και φέρεται ότι, διέφυγε στην Αλβανία. Οι οικογένειά του λέει ότι κρύβεται γιατί έχει στοχοποιηθεί άδικα και φοβάται.

«Δεν μπόρεσα να δω το βίντεο δεύτερη φορά»
«Έγινε μια επιχείρηση από την Ελληνική Αστυνομία και συνέλαβαν κάποια παιδιά. Δεν συνελήφθη ο εντολέας μου γιατί απουσίαζε για διακοπές. Με το που το έμαθαν οι άνθρωποι, την επόμενη ημέρα ήρθαν κατευθείαν στην Ελλάδα και παρουσιαστήκαμε στην Αστυνομία, δηλώνοντας πως το παιδί είναι εδώ. Ο ίδιος παραδέχεται ότι καθόταν στον καναπέ και ήταν μάρτυρας», τόνισε το πρωί της Τρίτης (27/12) στον ΑΝΤ1 ο Εμμανουήλ Διαμαντάρας, δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων.

«Ο πελάτης μου καθόταν στον καναπέ και έβλεπε, δεν συμμετείχε στη μία από τις δύο φορές που έγιναν πράξεις. Είδε το βίντεο από την άλλη φορά και είπε πως είναι παρόμοιες οι πράξεις», πρόσθεσε.

«Τα παιδιά όλα είναι συμμαθητές από την πρώτη γυμνασίου. Έγινε δύο φορές αυτό. Το παιδί πήγαινε στο σπίτι αυτό γιατί ήταν σημείο συνάντησης. Δεν είχαν καμία διαφορά τα παιδιά. Αυτό που γίνεται στο συγκεκριμένο βίντεο είναι ένα είδος εξευτελισμού σε ένα πιο αδύναμο παιδί που του κατεβάζουν το παντελόνι γιατί ξέρουν ότι δεν θα αντιδράσει και δεν θα μιλήσει. Αυτό έγινε με πιο άγριο και αρρωστημένο τρόπο σε αυτό το παιδάκι. Ξεκίνησε από ένα άγριο αστείο που κατέληξε σε κάτι τραγικό και άσχημο», υποστήριξε ο δικηγόρος του ανήλικου.



iEidiseis.gr