MY KTEO

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Αλκυονίδες μέρες μέχρι την Πρωτοχρονιά 2023: «Είναι πρωτόγνωρο» - Νέα πρόγνωση


Ο καιρός συνεχίζει να είναι εξαιρετικά καλός και αυτό φαίνεται πως «τραβάει» μέχρι την Πρωτοχρονιά με «παρατεταμένες Αλκυονίδες μέρες».

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ μίλησε για «τον πιο ζεστό Δεκέμβριο όλων των εποχών» και έκανε λόγο για παρατεταμένες Αλκυονίδες μέρες «χωρίς χειμώνα». Η θερμοκρασία συνεχίζει να κυμαίνεται πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ ο νέος χρόνος όλα δείχνουν πως θα μας βρει με ζέστη.

Ειδικότερα, στη νέα του πρόγνωση, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, είπε μεταξύ άλλων:

«Ήθελα να βάλω έναν τίτλο "Αλκυονίδες παρατεταμένες" γιατί χειμώνα δεν έχουμε δει ακόμα. Για να λέμε Αλκυονίδες θα έπρεπε να έχουμε δει κάποιο χειμώνα. Είναι πρωτόγνωρο αυτό. Τα πιο ζεστά Χριστούγεννα ήταν φέτος. Δεν θα ισχύει για την Πρωτοχρονιά αυτό, έχουμε δει και πιο ζεστές Πρωτοχρονιές με 30άρια στην Κρήτη.»

Συνεχίζοντας με τις προβλέψεις του καιρού για τις επόμενες μέρες, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ είπε ότι Παρασκευή και Σαββατοκύριακο «παραμένουν οι θερμοκρασίες στα επίπεδα των 18 βαθμών, αλλά είμαστε πάνω από τα κανονικά με 5 βαθμούς».

«Στην Αθήνα», τόνισε, «έπρεπε να έχει 13 τώρα».

Και πρόσθεσε:

«Ο πιο ζεστός Δεκέμβριος όλων των εποχών. Η αλλαγή του καιρού δεν υπάρχει, έχει ψύχρα το πρωί στη βόρεια Ελλάδα».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Άνοδος της θερμοκρασίας
Ήπιες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια προβλέπει για σήμερα, Τρίτη 27/12, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με τον υδράργυρο σε νέα άνοδο.

«Με αυξημένη υγρασία και τοπικές ομίχλες ξεκινάει η σημερινή ημέρα στη χώρα μας» είπε ο μετεωρολόγος του OPEN. «Μέχρι και τα Φώτα δεν φαίνεται κάποια αξιόλογη κακοκαιρία». Δείτε αναλυτικά:

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πρωτοχρονιά
Για παραμονή Πρωτοχρονιάς 31/12 και ανήμερα 1/1, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει δώσει την πρώτη πρόγνωση:

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



iEidiseis.gr