MY KTEO

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου επισκέφθηκαν επιχειρήσεις του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α και της Β τάξης του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου στα πλαίσια των σχολικών προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο «Από το Λύκειο στο χώρο

Εργασίας – Μελέτη περίπτωσης επαγγελμάτων από τα προσφερόμενα Επιστημονικά Πεδία» και του Πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Γαστρονομικοι θησαυροί του τόπου μας» που συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μας μονάδας Γλάρου Κ. και Ηλία Ε., επισκέφτηκαν δύο πρότυπες οικογενειακές επιχειρήσεις: το εργαστήριο ζυμαρικών Dardouma Family στο Βέλος και τη Μικροζυθοποιία Septem στο Ωρολόγιο Ευβοίας.

Οι μαθητές αφού πήραν συνέντευξη από τους επιχειρηματίες, κ. Ιωάννη και Ευάγγελο Μάλλιο και κ. Σοφοκλή Παναγιώτου αντίστοιχα, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία, τις γνώσεις και τις ικανότητες που απαιτούνται για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις καθώς και για τα τοπικά προϊόντα που χρησιμοποιούν.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου εκφράζονται ευχαριστίες προς τις επιχειρήσεις: «Τους ευχαριστούμε για τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσαν και τους ευχόμαστε να έχουν μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.»