MY KTEO

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδοτήσεων 37.000.000 € για έργα οδικής ασφάλειας


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει για την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδοτήσεων από το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» και συγκεκριμένα από τη Δράση: «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

Ειδικότερα, εντάχθηκε έργο ύψους 37.000.000 ευρώ στον άξονα οδικής ασφάλειας του Ταμείου Ανάκαμψης με δικαιούχο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ιδιαίτερα σημαντικό μέρος του να αφορά στις Π.Ε. Φθιώτιδας και Φωκίδας, για τις ανάγκες του -εντός των ορίων τους- οδικού δικτύου.

 

Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο άξονα εντάχθηκαν πρόσφατα με δικαιούχο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τα ακόλουθα έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 28.000.000 ευρώ:

1.         «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ ΚΥΜΗΣ».

2.         «ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΡΟΒΙΕΣ - ΗΛΙΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ».

3.         «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ».

4.         «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΡΟΥΣΣΟΣ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ».

 

«Προετοιμάσαμε μια σειρά απολύτως αναγκαίων έργων. Διεκδικήσαμε σωστά και μεθοδικά τη χρηματοδότησή τους για την υλοποίηση έργων οδικής ασφάλειας. Στα τέσσερα πρώτα σημαντικά έργα της Περιφέρειας έρχεται να προστεθεί ένα εξαιρετικά κρίσιμο έργο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών. Όλα τα έργα οδεύουν ήδη προς δημοπράτηση. Δουλεύουμε εντατικά και συνεργατικά, ώστε να μη χαθεί ούτε μια μέρα για την οδική ασφάλεια και την προσβασιμότητα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.