MY KTEO

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Συγγράμματα φοιτητών: Παράταση ως 5/1 για αιτήσεις - Ποιοι αποκλείονται


Παράταση στις αιτήσεις διανομής διδακτικών συγγραμμάτων έδωσε το υπουργείο Παιδείας. Τι ισχύει για όσους έχουν ξεπεράσει τα έτη σπουδών και για αυτούς που πέτυχαν μετεγγραφή σε άλλο τμήμα.

Παρατείνεται η προθεσμία δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων από τους φοιτητές για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο έως και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023. Επίσης, ως νέα καταληκτική ημερομηνία για τη διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές ορίζεται η Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας οι ανωτέρω προθεσμίες ισχύουν και για την υποβολή αιτήσεων προμήθειας - διανομή διδακτικών συγγραμμάτων στις βιβλιοθήκες των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. Το υπουργείο Παιδείας δίνει επίσης οδηγίες στις Γραμματείες των Τμημάτων των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετεγγραφής προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους μετεγγραφόμενους φοιτητές να προβούν εμπρόθεσμα σε δήλωση διδακτικών συγγραμμάτων.

Ποιοι δεν είναι δικαιούχοι δωρεάν συγγραμάτων
Οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα έτη σπουδών τους (ν+2) δεν δικαιούνται δωρεάν συγγράμματα. Από το υπουργείο Παιδείας, υπενθυμίζεται η υποχρέωση των εκδοτών, η οποία απορρέει από τη σύμβαση που έχουν συνάψει ηλεκτρονικά με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά την εγγραφή τους στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΥΔΟΞΟΣ» (ΕΔΩ) και τις διατάξεις της υπ’ αριθ. Φ.1/76244/Β3/30-6-2010 Υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β΄957) καθώς και της υπ’ αριθ. 125766/Ζ1/28-07-2016 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 2433), για την αποστολή και διατήρηση επαρκούς αποθέματος αντιτύπων στα σημεία διανομής προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές κατά το τρέχον εξάμηνο σπουδών.

Όσοι φοιτητές δεν πρόλαβαν να κάνουν δήλωση πρέπει να ξέρουν ότι είναι υποχρεωμένοι να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο τμήμα τους και δικαιούνται να πάρουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει λάβει τους σχετικούς κωδικούς καθώς και για οποιαδήποτε άλλα προβλήματα πρόσβασης, πρέπει να απευθύνετε στη Γραμματεία του Τμήματός ή στο Κέντρο Δικτύων του Ιδρύματος που φοιτά.



iEidiseis.gr