MY KTEO

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Πιέζει στα αρμόδια Υπουργεία για την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων


Η απόφαση ένταξης του έργου για την αντιπλημμυρική προστασία στην παραλία της Αγίας Άννας και τις Ροβιές στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020" αποδεικνύει ότι, όταν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες με την κατάθεση πλήρους φακέλου και τεχνικού δελτίου που συνοδεύει τις προτάσεις σημαντικών έργων, τότε και η διαδικασία της αξιολόγησης και οι αποφάσεις ένταξης είναι πιο γρήγορες και άμεσες. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό οι Δημοτικές Αρχές να είναι κατάλληλα προετοιμασμένες όταν καταθέτουν τις προτάσεις τους και αυτό ακριβώς, όπως φαίνεται, επιδιώκει  ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός, ο οποίος  πιέζει με τη σειρά του στα αρμόδια Υπουργεία για την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της ένταξης του ώριμου έργου "Επείγουσες παρεμβάσεις εντός των οικισμών Αγκάλης (παραλία Αγίας Άννας) και Ροβιές για βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021" για το οποίο ο κ. Πνευματικός είχε πραγματοποιήσει  συναντήσεις με τους Υπουργούς κκ Πέτσα και Γεωργιάδη, ζητώντας ουσιαστικά να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις  του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση έργων που θα προστατεύσουν τις ανθρώπινες ζωές και την περιουσία των κατοίκων, αλλά και θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη της Βόρειας Εύβοιας.

Ο βουλευτής κάνει πράξη αυτό που έχει πει, ότι δηλαδή με συντονισμένες ενέργειες θα μπορέσουν να υλοποιήσουν έργα ζωτικής σημασίας για τους πολίτες της Εύβοια, υπενθυμίζοντας με κάθε ευκαιρία ότι η  έγκαιρη προετοιμασία και η ωρίμανση των έργων  είναι επιβεβλημένη ιδιαίτερα για τα έργα με υψηλό προϋπολογισμό.