MY KTEO

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Τι λένε τα άστρα για σήμερα;


Κριός
Η συναισθηματική ενέργεια είναι στα ύψη και έχεις την τάση να ορίζεις τον ρυθμό και να βρίσκεις ικανοποιητικές διεξόδους για αυτοέκφραση. Το πρώτο μισό της ημέρας είναι εξαιρετικό για συγκέντρωση, αλλά το υπόλοιπο είναι για ξεκούραση και για ένα ευέλικτο πρόγραμμα, καθώς το μυαλό σου έχει την τάση να ταξιδεύει. Μπορεί να βιώσεις μια μικρή απογοήτευση ή να συνειδητοποιήσεις ότι κάτι που περίμενες μπορεί να μην πραγματοποιηθεί. Ωστόσο το να αφήσεις κάποιες ψευδαισθήσεις στην άκρη μπορεί να είναι υγιές καθώς αφήνεις χώρο για πιο εφικτούς στόχους.

Ταύρος
Η Σελήνη στον ηλιακό 12ο οίκο σου όλη μέρα δείχνει περισσότερο προβληματισμό. Χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από καταστάσεις που σε εξαντλούν συναισθηματικά, καθώς αναδομείς την ενέργεια σε συναισθηματικό επίπεδο. Σε αυτήν την κατάσταση μπορεί να σου έρθουν νέες πληροφορίες για παλιά προβλήματα. Καθώς η μέρα προχωρά πλησιάζουμε σε ένα τετράγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα και μπορεί να θελήσεις να κάνεις διακρίσεις με ό,τι προσλαμβάνεις. Οι συμπάθειες και η συμπόνια σου αυξάνονται οπότε άφησε τον εαυτό σου να ονειρευτεί και να φανταστεί, αλλά απόφυγε να περιμένεις πολλά από τους άλλους.

Δίδυμοι
Το πρώτο μισό της ημέρας μπορεί να νιώσεις ενέργεια από ομαδικές προσπάθειες ή από επιδιώξεις που διευρύνουν το μυαλό. Αργότερα σήμερα είσαι πιο ευαίσθητη στην έλλειψη συγκεκριμένου σκοπού. Ένα τετράγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα μπορεί να σημαίνει ότι η έλλειψη γενικής κατεύθυνσης βαραίνει μια σχέση. Μπορεί επίσης να αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιοι υπεκφεύγουν ή ότι κάτι πλανάται στον αέρα. Μπορεί και να υπάρχουν απογοητεύσεις από ότι μένει ανείπωτο. Το κλειδί για την απόλαυση περιλαμβάνει το να εγκαταλείψεις τις υπερβολικά υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό σου ή από μια σχέση.

Καρκίνος
Είσαι συναισθηματικά προετοιμασμένη να ασχοληθείς με τις δουλειές και είσαι αρκετά έτοιμη να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις. Με ένα τετράγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα σε εκκρεμότητα, οι ευσεβείς πόθοι μπορούν να θολώσουν την άποψη σου και να μην είναι εύκολο να αφήσεις χώρο για να απολαύσεις τα καθήκοντα σου με όνειρα και φαντασιώσεις να γεμίζουν το μυαλό σου. Εάν τα επίπεδα κινήτρων μειώνονται και η ανησυχία κυριαρχεί μπορεί γρήγορα να κουραστείς από τα εγκόσμια ή τη ρουτίνα της ζωής σου. Πέτα τις παρωπίδες και αποφάσισε να δώσεις περισσότερη προσοχή στις ανάγκες σου για έμπνευση και φαντασία στο μέλλον.

Λέων
Μπορεί να υπάρξει χρήσιμη υποστήριξη για ευχάριστες δραστηριότητες νωρίς σήμερα, ιδιαίτερα με τον σύντροφο ή με έναν στενό φίλο. Οι ενέργειες τώρα υποστηρίζουν τον αυθορμητισμό. Στο δεύτερο μισό της μέρας ίσως νιώσεις λίγο χαμένη σχετικά με το τι θέλεις να κάνεις. Παρακολούθησε την τάση να επιλέγεις ποιες ενδείξεις να δεις και ποιες να παραβλέψεις. Μπορεί να υπάρχει ένα πέπλο στα μάτια σου σχετικά με τις σχέσεις και ίσως κάποια θολά όρια ή αβέβαια συναισθήματα. Επιδίωξε να εξερευνήσεις διαφορετικούς τρόπους για να απολαύσεις τον χρόνο σου, αλλά απόφυγε να εναποθέσεις τις ελπίδες σου σε κερδοσκοπικά εγχειρήματα.

Παρθένος
Ελκύεσαι από δραστηριότητες που βελτιώνουν τη ζωή σου με μικρούς τρόπους σήμερα. Μπορεί να νιώσεις ευχάριστα κίνητρα και ανανέωση από μέσα προς τα έξω καθώς είσαι ιδιαίτερα επινοητική. Το δεύτερο μισό της ημέρας αισθάνεσαι λιγότερο κατευθυνόμενη και είναι καλύτερο να αφιερώσεις χρόνο και να αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν αντί να επιβάλλεις προβλήματα. Γεγονότα ή συναισθήματα μπορεί να σου υπενθυμίσουν την ανάγκη να βάλεις όρια. Η Αφροδίτη κατευθύνεται σε ένα τετράγωνο με τον στάσιμο Ποσειδώνα και οι επιθυμίες ενός σημαντικού άλλου μπορεί να είναι ένα μυστήριο.

Ζυγός
Μπορεί να βιώσεις μια φυσική έλξη προς τις σχέσεις και τις συνεργασίες σήμερα. Έχεις την τάση να αναζητάς παρέα και οι άλλοι το παρατηρούν και σε αναζητούν με τη σειρά τους. Το πρώτο μισό της ημέρας είναι εξαιρετικό για να σχετιστείς, για να δημιουργήσεις επαφές και να μοιραστείς δραστηριότητες. Το δεύτερο μισό της ημέρας είναι καλύτερο για χαλάρωση. Επειδή η Αφροδίτη κατευθύνεται προς ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα υπάρχει η τάση να τροφοδοτούνται προηγούμενες πεποιθήσεις σχετικά με κάποιον. Προσπάθησε να κρατήσεις τις συναισθηματικές αποστάσεις σου μέχρι να δεις τα πράγματα πιο καθαρά.

Σκορπιός
Νιώθεις την ανάγκη να κάνεις κάτι παραγωγικό και μπερδεύεις το μυαλό σου. Το κίνητρο για να κάνεις πράγματα είναι εύκολο το πρώτο μισό της ημέρας. Αργότερα σήμερα οι παρεξηγήσεις είναι πιο πιθανές από ότι συνήθως. Ίσως χρειαστεί να εργαστείς σκληρότερα για να αποκτήσεις κατανόηση ή να αφήσεις την ανάγκη να εκφραστείς έστω και προσωρινά. Ένα τετράγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και η ανησυχία είναι πιθανή. Οι καταστάσεις μπορεί να είναι στον αέρα ή άλλες να είναι ασαφείς και εκπέμπουν μπερδεμένα σήματα.

Τοξότης
Είσαι ενθουσιασμένη με την επιδίωξη πρόσφατων ιδεών και το πρώτο μισό της ημέρας είναι καλό για μια εύκολη ροή δημιουργικότητας. Ελκύεσαι από δραστηριότητες που σου προσφέρουν μια διασκεδαστική και υγιή πρόκληση. Αργότερα σήμερα ωστόσο μπορεί να υπάρξει σύγχυση σχετικά με το πως να κατευθύνεις και να χρησιμοποιήσεις την ενέργεια σου και τα συναισθήματα είναι δύσκολο να διαχειριστούν. Η έντονη επιθυμία είναι αποδεκτή εάν σε εμπνέει ή σε παρακινεί να ακολουθήσεις αυτό που θέλεις.

Αιγόκερος
Απολαμβάνεις την άνεση του οικείου περιβάλλοντος σήμερα και είναι μια καλή περίοδος για χαλάρωση, απόλαυση και αποδοχή, αλλά η μέτρια απασχόληση θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο ικανοποιημένη. Καθώς η μέρα προχωρά μπορεί να αποσπαστείς περισσότερο. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για ένα διάλειμμα από τη δράση και να εστιάσεις στον προβληματισμό, τη στρατηγική και τον προγραμματισμό. Αν το χρησιμοποιήσεις για χαλαρωτικές ή δημιουργικές δραστηριότητες τότε επωφελήσου.

Υδροχόος
Μπορεί να μην είναι η πιο παραγωγική μέρα, αλλά είναι ικανοποιητική. Οι άλλοι έλκονται από τον τρόπο που εκφράζεσαι. Κάτι που μαθαίνεις ή συναντάς μπορεί να εξάψει την περιέργεια σου. Χρειάζεται δουλειά για να εκτιμηθεί αντικειμενικά η αξία των ανθρώπων και των πραγμάτων αργότερα σήμερα, καθώς η Αφροδίτη κατευθύνεται προς ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Η τάση μπορεί να είναι να κυνηγήσεις ένα όνειρο ή να επενδύσεις συναισθηματικά, ενέργεια ή χρήματα σε κάτι που αποτυγχάνει να ικανοποιηθεί πραγματικά.

Ιχθείς
Με τη Σελήνη στον ηλιακό 2ο οίκο σου όλη μέρα προτιμάς να ελέγχεις τις διαθέσεις σου παρά να τις αφήνεις στην τύχη τους. Καθώς η μέρα προχωρά η Αφροδίτη κατευθύνεται σε ένα τετράγωνο με τον στάσιμο Ποσειδώνα και τα συναισθήματα, οι ανάγκες και οι επιθυμίες γίνονται περίπλοκα. Υπάρχει μια τάση να ψάχνεις έξω από τον εαυτό σου για κάτι που φαντάζεσαι ότι θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη ή πιο ολοκληρωμένη. Ωστόσο είναι ένα κυνηγητό που μπορεί τελικά να σε οδηγήσει σε μεγαλύτερα συναισθήματα δυσαρέσκειας.



tlife.gr της αστρολόγου Λίτσας Πετρίδη