MY KTEO

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

ΝΔ -Υποψήφιοι βουλευτές: Κάνουν πίσω αντιπεριφερειάρχες μετά την “οδηγία Μπρατάκου”

 


Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε στελέχη της Αυτοδιοίκησης η, κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων βουλευτών της ΝΔ, “οδηγία” του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, ότι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας δεν θα περιληφθούν εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχες. Αποτέλεσμα, αρκετοί από εκείνους που ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους για την είσοδό τους στη Βουλή να… αλλάξουν ρότα και να μην έχουν πλέον την πρόθεση να παραιτηθούν από τη θέση τους στην Περιφέρεια, ενώ κάποιοι άλλοι θα είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι.

 

Η “οδηγία Μπρατάκου”

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπρατάκος, επιχειρώντας να σταματήσει την “εξέγερση” των βουλευτών της ΝΔ μπροστά σε μία κρίσιμη συγκυρία για την κυβέρνηση,  πριν από έναν μήνα περίπου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News είχε αναφέρει τα εξής:

 «Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, εκτός από ψηφοδέλτιο νίκης να είναι και ψηφοδέλτιο ανανέωσης, εμπειρίας, αξιοκρατίας και ηθικής ακεραιότητας. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους.

 Με αυξημένη προσοχή και ελέγχους, ώστε να συμμετάσχουν μόνο άμεμπτα πρόσωπα. Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ επιδιώκουμε να έχουν, μαζί με τα έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη μας, νέα και φρέσκα πρόσωπα που προέρχονται από την κοινωνία και μιλούν στην κοινωνία.

 Σχετικά με τα αυτοδιοικητικά στελέχη, μπορώ να σας πω ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια μας νυν αντιπεριφερειάρχες. Η αυτοδιοίκηση έχει τη δική της μεγάλη σημασία. Την εμπιστευόμαστε, την εκτιμούμε και τη στηρίζουμε.

 

Γι’ αυτό δεν θέλουμε να συνεχιστεί η λανθασμένη αντίληψη, η οποία θέλει την αυτοδιοίκηση όχι να είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα απλό σκαλοπάτι για την είσοδο στη Βουλή».

 Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι αντιπεριφερειάρχες θα συμπεριληφθούν τελικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ  και γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.