8 μεσαίες πατάτες καλά πλυμένες
220 γρ. βούτυρο
1 φλ. μπέικον κομμένο σε μικρά καρέ
1 φλ. κρέμα γάλακτος light
1 φλ. τυρί γκούντα τριμμένο
½ φλ. γάλα
αλάτι
2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε μικρές φέτες
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβεις τις πατάτες στη μέση και τις αλείφεις με λάδι
- Τις βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 περίπου ώρα
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το βούτυρο, το μπέικον και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις καλά
- Σε ένα δεύτερο μπολ βάζεις το τυρί, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τα πράσινα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύεις
- Βγάζεις τις πατάτες από το φούρνο, αδειάζεις το εσωτερικό τους και τις γεμίζεις αρχικά με το πρώτο μείγμα και στη συνέχεια με το δεύτερο
- Προσθέτεις αν θέλεις από πάνω έξτρα τυρί και βάζεις τις πατάτες να ψηθούν για 15 λεπτά ακόμη
tlife.gr