MY KTEO

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Καλάθι του φούρνου και του κρεοπωλείου: Αντιδρούν οι αρμόδιοι φορείς


Νέα «καλάθια» ετοιμάζει να φέρει η κυβέρνηση στη αγορά για να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας. Πρόκειται για το «καλάθι του κρεοπωλείου» και το «καλάθι του φούρνου» τα οποία αναμένονται να έρθουν το επόμενο διάστημα, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφέρεται ότι το «καλάθι του κρεοπωλείου» θα περιλαμβάνει χοιρινό, μοσχάρι και κοτόπουλο, ενώ το «καλάθι του φούρνου» που αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο θα περιλαμβάνει το ψωμί αλλά και κάποια αρτοσκευάσματα. «Όσο περνάνε οι εβδομάδες, όλο και περισσότεροι κλάδοι που στην αρχή ήταν επιφυλακτικοί με το καλάθι, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι όποιος μπαίνει στο καλάθι τελικά κερδίζει γιατί οι καταναλωτές το ακολουθούν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ανακοινώσεις» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι συνδικαλιστές των αντίστοιχων κλάδων, ωστόσο, δηλώνουν άγνοια για το νέο μέτρο και αρνητικοί στη θεσμοθέτηση των νέων καλαθιών. Αυτά δήλωσαν, τόσο η πρόεδρος τους Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια, όσο και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης.

Σύμφωνα πάντως με το Υπουργείο Ανάπτυξης, η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του 8ου καλαθιού, φτάνει στο -17% .


newsbomb.gr