Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Ψαρονέφρι με ρόδι

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Ψαρονέφρι με ρόδι


Υλικά συνταγής:
600 γρ. ψαρονέφρι
¾ κουταλάκι κύμινο
¾ κουταλάκι κόλιανδρο
 μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι κανέλα
αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό ροδιού
¾ κουταλάκι κορν φλάουαρ
1 κ.σ. νερό
1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:
  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το κύμινο, τον  κόλιανδρο, πιπέρι, κανέλα και αλάτι και ανακατεύεις καλά
  • Στεγνώνεις τα φιλέτα από ψαρονέφρι με χαρτί κουζίνας και τα αλείφεις με το μίγμα των μπαχαρικών
  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις το ψαρονέφρι σε μέτρια φωτιά
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να ψηθεί για 20 περίπου λεπτά
  • Βγάζεις το κρέας και το αφήνεις για λίγο στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνεις το χυμό ροδιού και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέτεις το κορν φλάουαρ, το νερό και το χυμό ροδιού ανακατεύοντας καλά για 2 περίπου λεπτά
  • Σβήνεις τη φωτιά και ρίχνεις το ξίδι και το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Σερβίρεις το ψαρονέφρι απλώνεις από πάνω τη σος και στολίζεις το πιάτο με μερικούς σπόρους από ρόδι


tlife.gr