Υλικά συνταγής:
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
4 ασπράδια αυγών
2/3 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
- Βάζεις σε ένα μπολ τα αχλάδια με τη ζάχαρη, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις για 1 ώρα
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνεις τη φόρμα ή ένα μικρό ταψί
- Ρίχνεις σε ένα μπολ τα ασπράδια, τα καρύδια και το λάδι
- Προσθέτεις τα υλικά από το πρώτο μπολ και χτυπάς καλά με το σύρμα
- Ρίχνεις στο μείγμα το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και την κανέλα και συνεχίζεις το χτύπημα
- Το απλώνεις στην φόρμα και το ψήνεις για 1 περίπου ώρα
- Για να σιγουρευτείς ότι είναι έτοιμο βυθίζεις μια οδοντογλυφίδα κι αν δεν υπάρχουν υπολείμματα το αφαιρείς από το φούρνο το αφήνεις λίγο να κρυώσει και σερβίρεις
tlife.gr