MY KTEO

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Εκνευρισμός για τη χαμηλή εγγραφή των ομογενών για τις κάλπες


Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί μόνο περίπου 3.800 ελληνικής καταγωγής κάτοικοι εξωτερικού, αριθμός απείρως μικρότερος από εκείνον τον οποίον ευελπιστούσε η κυβέρνηση.

Μεγάλος εκνευρισμός υπάρχει στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως μαθαίνω, καθώς η επιχείρηση "ψήφοι των ομογενών" δεν πάει καθόλου καλά.

Το προεκλογικό κλίμα όχι μόνο "δεν έχει ζεσταθεί", όπως πχ στην Ελλάδα, αλλά αντιθέτως, οι ομογενείς μας σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία δείχνουν παγερή αδιαφορία, μέχρι τώρα τουλάχιστον, για συμμετοχή στις εθνικές εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί μόνο περίπου 3.800 ελληνικής καταγωγής κάτοικοι εξωτερικού, αριθμός απείρως μικρότερος από εκείνον τον οποίον ευελπιστούσε η κυβέρνηση όταν προωθούσε το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει ήδη αρκετές καμπάνιες στον ομογενειακό τύπο, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, ενώ και από το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω θεσμικών διαύλων, γίνεται προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι ομογενείς.

Η απογοήτευση είναι εύλογη, καθώς σε αρκετές από τις χώρες όπου υπάρχει πολυπληθής παρουσία ομογενών, η παράταξη της ΝΔ, σε δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει, είχε σημαντικό προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ε.Τ.


iEidiseis.gr