MY KTEO

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Η Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

 


Η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων τιμήθηκε με κατάνυξη όρθρου βαθέως την κυριώνυμο  ημέρα της εορτής στο καθολικό της σεβασμίας και ιεράς μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κύμη όπου τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετά των συλλειτουργών Πανοσ Αριμ Νικοδήμου Γιαννακόπουλου Γέροντος της Ιεράς Μονής και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών - Αχλαδερής και Προδρόμου Γκέγκε και των Διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Ιωάννου Τσακλάνου και την παρουσία των πιστών που συμμετείχαν στην λειτουργική σύναξη 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποίος εξ αφορμής της σημερινής δεσποτικής εορτής  ανέλυσε με τον θεόπνευστο λόγο του το χαρμόσυνο μήνυμα του θαυμαστού γεγονότος της Χριστού Γεννήσεως που απορέει μέσα απο τους  λόγους του Ιερού Χρυσοστόμου.

 

 




Επίσης τους ύμνους  απέδωσαν κατανυκτικά ο χορός των μοναζουσών της ιεράς μονής με την παρουσία της Ηγουμένης Συγκλητικής Μοναχής μετα της συνοδείας της επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ όπως είθισται της παραδόσεως προέτρεψε όλους τους πιστούς ώστε να ψάλουν και τα Χριστουγενιάτικα Κάλαντα.