MY KTEO

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Μαρίνος από την Κύμη: Να αντιταχθούν υγειονομικοί και λαός στην εμπορευματοποίηση της Υγείας (ΦΩΤΟ)


Να αντιταχθούν αποφασιστικά οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι, ο λαός απέναντι στο νέο βάρβαρο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή, και να διεκδικήσουν ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, κάλεσε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Κύμης, την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη.

 


Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μαρίνος είχε αρχικά συνάντηση με τον πρόεδρο, Κώστα Μίχα και μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης, καθώς και εργαζόμενους του νοσοκομείου, όπου ενημερώθηκε για τις ελλείψεις και τα προβλήματα του Νοσοκομείου, ενώ παράλληλα έγινε συζήτηση πάνω στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που βαθαίνει ακόμα παραπέρα την εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας.

 

Τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων, προσδιόρισαν ότι οι υπάρχουσες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε συνδυασμό με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της περιοχής, δυσχεραίνουν το έργο του προσωπικού και το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών. Τόνισαν την ανάγκη να δοθεί λύση με την πλήρη κάλυψη όλων των κενών, καθώς και να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την κάλυψη των ελλείψεων που θα προκληθούν από τις αποχωρήσεις γιατρών το επόμενο διάστημα. Παράλληλα τα μέλη της διοίκησης καταδίκασαν χαρακτηρίζοντάς "απαράδεκτο" το νομοσχέδιο της κυβέρνησης τονίζοντας ότι οδηγεί στην πλήρη απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας και στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

 

Ο Γιώργος Μαρίνος σημείωσε ότι η κυβέρνηση αξιοποιώντας τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, αποτέλεσμα των πολιτικών υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης που εφάρμοσαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, αντί να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, προχωρά τα νέα αντιδραστικά μέτρα για την παραπέρα την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας. Πρόσθεσε ότι οδηγεί τους ασθενείς στα "κοράκια" της ιδιωτικής υγείας, ενώ επισήμανε ότι θα διαιωνιστούν τα προβλήματα των χαμηλών μισθών και θα επιδεινωθούν οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών.

 

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ όπως όλα αυτά τα χρόνια θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου Κύμης και όλων των υγειονομικών και να παλεύει για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

 

 

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μαρίνος, είχε συνάντηση με την διοικητή του νοσοκομείου Κύμης, Ιωάννα Δαριβέρη, αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις πάνω στη δημόσια υγεία και τις επιπτώσεις του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Τόνισε επίσης ότι το ΚΚΕ θα θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Κύμης.

 

Επίσης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή της Κύμης ο Γιώργος Μαρίνος, παρέστη στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού πλοιάρχων Κύμης