MY KTEO

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Βουλευτής της ΝΔ από την Φθιώτιδα έπαιρνε δουλειές από το Δημόσιο


 Εντοπίστηκε και νέος «άριστος» βουλευτής της ΝΔ, καθώς είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που κάνει παρανόμως business με δημόσιους φορείς αν και υπάρχει ασυμβίβαστο. Η εφημερίδα Documento, αποκαλύπτει ότι ο Θανάσης Χειμάρας από το 2019 που εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή, έχει κάνει πάνω από 270 συμβάσεις με δήμους της εκλογικής του περιφέρειας και άλλους δημόσιους φορείς.

 

Οι συμβάσεις με φορείς του δημοσίου είναι ύψους άνω των 400.000 ευρώ και αφορούν, μεταξύ άλλων, σε προμήθειες φωτοτυπικού υλικού, γραφικής ύλης, ημερολογίων και βιβλιοδετήσεων.

 

Ο ίδιος στην απάντησή του προς το Documento, κάνει τον ανήξερο και τα ρίχνει στους συνεργάτες του. Όπως υποστηρίζει, λόγω των βουλευτικών του καθηκόντων, δεν είχε προσωπική ενασχόληση με την επιχείρησή του και οι συνεργάτες του αγνοούσαν ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και συνέχιζαν τη συνεργασία με ΟΤΑ και άλλους δημόσιους φορείς.

 

Το θέμα, βέβαια, είναι ότι ο ίδιος ο βουλευτής όφειλε να έχει γνώση του Συντάγματος το οποίο ρητά ορίζει ότι τα καθήκοντά του είναι ασυμβίβαστα με επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το δημόσιο, και όχι οι υπάλληλοί του.

 

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: Το μόνο ασυμβίβαστο τελικά είναι αυτό ανάμεσα στην στοιχειώδη ηθική και στα έργα των κυβερνητικών βουλευτών

 Γιατί στην Κουμουνδούρου θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική τη φετινή ΔΕΘ  | Έθνος

 

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει ότι:

 

Η αποκάλυψη από το Documento ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμα σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων δεν εκπλήσσει πια την κοινή γνώμη. Προστίθεται και αυτός στη μακρά σειρά των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που εκμεταλλεύονται την ιδιότητα τους για να συνάπτουν συμβάσεις προς ίδιο όφελος. Αυτή τη φορά πρόκειται για 400.000 ευρώ. Μικροποσό μπροστά στον κύριο Μαραβέγια και στον κύριο Πάτση, στα 8.5 δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων της κυβέρνησης προς κάθε λογής φίλους της.

 

Το μόνο που δεν θα πάψει να μας εκπλήσσει είναι οι απίθανες δικαιολογίες που επιστρατεύουν οι κυβερνητικοί βουλευτές κάθε φορά που αποκαλύπτονται οι αθέμιτες πρακτικές τους. Αυτή τη φορά, κατά τον κύριο Χειμάρα, φταίνε οι υπάλληλοι της εταιρείας του που δεν γνώριζαν το «ασυμβίβαστο». Καλή προσπάθεια κύριε Χειμάρα.

 

Το μόνο ασυμβίβαστο τελικά είναι αυτό ανάμεσα στην στοιχειώδη ηθική και στα έργα των κυβερνητικών βουλευτών.