MY KTEO

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων, παρουσία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας.


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων, για τα φαινόμενα σεισμών που προκλήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2022, στην ευρύτερη περιοχή, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη και Προέδρου της νεοσύστατης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Σεισμικής Διακινδύνευσης κ. Εύθυμη Λέκκα.

Ο κ. Στυλιανίδης και ο κ. Λέκκας ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες σχετικά με την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, κατά την οποία συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου, το οποίο θα επανεξεταστεί και στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε για την ετοιμότητα του Δήμου και τις ενέργειες που έχουν γίνει, ώστε το ανθρώπινο και μηχανολογικό δυναμικό να είναι σε επιφυλακή.

Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς ενημέρωσαν για το επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού και των μέσων του κι έγινε συντονισμός για επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου να υπάρξει άμεση επέμβαση, όπου απαιτηθεί, για την ασφάλεια των πολιτών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Εύβοιας Γιωργος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί του Δήμου Χαλκιδέων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων.

Για την περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με την εκτίμηση του σεισμικού φαινομένου, θα βγει ειδικό Δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.