Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι Στρογγανόφ

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι Στρογγανόφ


Υλικά συνταγής:
1½ κιλό μοσχαρίσιο κότσι, σε 6 χοντρές φέτες
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. βούτυρο
1  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κιλό μανιτάρια
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1 κ. σ. μουστάρδα
2 κ. σ. γιαούρτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Πλένεις καλά το μοσχαράκι και ρίχνεις σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο
  • Αλευρώνεις το κρέας και το σοτάρεις γυρνώντας με την ξύλινη κουτάλα για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Το αφαιρείς και το αφήνεις σε ένα βαθύ πιάτο
  • Σοτάρεις το κρεμμύδι και τα μανιτάρια ανακατεύοντας και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά
  • Ρίχνεις το κρέας στο τηγάνι, ανακατεύεις τον πελτέ ντομάτας μέσα σε ένα ποτήρι νερό και το προσθέτεις μαζί τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατεύεις και το αφήνεις να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά
  • Πέντε λεπτά πριν το σβήσεις προσθέτεις τα μανιτάρια
  • Ρίχνεις σε ένα το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις καλά ώστε να ομογενοποιηθούν
  • Τη ρίχνεις στο τηγάνι με το κρέας ανακατεύοντας απαλά
  • Σερβίρεις συνοδεύοντας το μοσχαράκι στρογγανόφ με ρύζι ή πουρέ


tlife,gr