MY KTEO

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Τον Ιανουάριο τα ψηφοδέλτια ώστε να ξεκινήσει άμεσα η μάχη για τις εκλογές


Σε ρυθμούς εκλογών μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, και αφού θα έχουν δημοσιευθεί τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για το θέμα των ψηφοδελτίων. Τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί, προκειμένου μέσα στον Ιανουάριο να έχει τελειώσει η διαδικασία αυτή.

 

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται μέσα στον Μάρτιο να ανακοινώνει το χρονοδιάγραμμα των δυο αναμετρήσεων των εκλογών, τα στελέχη της Κουμουνδούρου θέλουν να είναι έτοιμα προκειμένου τα στελέχη τους να πέσουν αμέσως στην μάχη του σταυρού.

 

 

Όπως σημείωναν μάλιστα συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να στήσει τις κάλπες όσο αργότερα μπορεί, καθώς δεν έχει πειστεί ότι τα όσα του λένε περί αυτοδυναμίας το Μέγαρο Μαξίμου έχουν βάση.

 

«Στην πραγματικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται να στήσει κάλπες», λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δυσαρέσκεια των πολιτών όλο και μεγαλώνει».

 

 

Προσθέτουν μάλιστα ότι «η ΝΔ εξαπάτησε τους πολίτες, την ψήφο των οποίων υφάρπαξε το 2019. Η μεσαία τάξη είδε την αγοραστική της δύναμη και το βιοτικό της επίπεδο να κατακρημνίζονται, οι συνταξιούχοι ζουν χειρότερα χάνοντας μέσα από τα χέρια τους τη 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η αδιαφάνεια και η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος επανάφεραν τις πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση, ενώ η σκιά της διαπλοκής πέφτει βαριά πάνω από τη χώρα, την πολιτική και κοινωνική ζωή. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και στη Δικαιοσύνη υποχωρεί ακριβώς γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί την ποδηγέτηση και την εργαλειοποίησή τους».

 

Δεν παραβλέπουν, επιπλέον, ότι οι κάλπες στα μέσα Μαΐου διευκολύνουν μόνο τη ΝΔ, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των νέων ψηφοφόρων -που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ- θα βρεθεί εκτός των αστικών κέντρων, προκειμένου να εργαστεί στον Τουρισμό.

 

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι, παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση, στην πραγματικότητα η υπόθεση των υποκλοπών έχει επηρεάσει μια μερίδα ψηφοφόρων που προέρχονται από το κέντρο, και οι οποίοι το 2019 είχαν συστρατευτεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.