MY KTEO

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Δήλωση "Στερεά Υπεροχής" για τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας


Αρνούνται να συμμορφωθούν με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Δήλωση "Στερεά Υπεροχής" για τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειάς μας.

"Απέχουμε από τη διαδικασία λήψης μη σύννομων αποφάσεων, αρνούμενοι ψήφο λόγω έλλειψης νομιμότητας".

Μετά την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, οι διατάξεις Θεοδωρικάκου, οι συνεδριάσεις της Οικονομικής μας Επιτροπής πάσχουν νομιμότητας, με ορατό και άμεσο τον κίνδυνο να προκύψουν πλείστα προβλήματα, αν δεν αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία της.

Είναι προφανές οτι, αν επιμείνετε να λειτουργείτε, ως περιφερειακή πλειοψηφία, με βάση τις αντισυνταγματικές διατάξεις, αναλαμβάνετε καίρια την ευθύνη, για το όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί στην Περιφέρειά μας και φυσικά εμείς θα απέχουμε από τη διαδικασία λήψης μη σύννομων αποφάσεων, αρνούμενοι ψήφο λόγω έλλειψης νομιμότητας,  στη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής.

Ολόκληρη η δήλωση:

Κύριε περιφερειάρχη,

επανέρχομαι και σας επισημαίνω για τρίτη φορά ότι, μετά την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, οι διατάξεις των Ν. 4623/2019 και 4625/2019, με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της οικονομικής επιτροπής των Δήμων και των Περιφερειών καθώς και της επιτροπής ποιότητας ζωής των Δήμων, οι συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής μας πάσχουν νομιμότητας, με ορατό και άμεσο τον κίνδυνο να προκύψουν πλείστα προβλήματα, αν δεν αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία τους.

Κατόπιν τούτου, έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειάς μας, σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην έκδοση αποφάσεων από την εν λόγω επιτροπή, η οποία με τη σημερινή της σύσταση πάσχει πλέον νομικά και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις της είτε κατόπιν προσφυγής, είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας.

Μέχρι την επαναφορά της συγκρότησης της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας, σύμφωνα με τη θέληση των εκλογέων, όπως αυτή εκφράσθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 βάσει του Ν. 4555/2018, σας καλούμε τα θέματα της οικονομικής επιτροπής να παραπέμπονται προς λήψη αποφάσεων από το περιφερειακό μας συμβούλιο.

Είναι προφανές οτι, αν επιμείνετε να λειτουργείτε με βάση τις αντισυνταγματικές διατάξεις, αναλαμβάνετε καίρια την ευθύνη, για το όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί στην Περιφέρειά μας και φυσικά εμείς θα απέχουμε από τη διαδικασία λήψης μη σύννομων αποφάσεων, αρνούμενοι ψήφο λόγω έλλειψης νομιμότητας.