8 μεγάλες αγκινάρες
10 φρέσκα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
4 πατάτες κομμένες σε καρέ
4 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Ρίχνεις ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο
- Προσθέτεις τα καρότα και τις πατάτες ανακατεύεις και τα αφήνεις για 2-3 λεπτά
- Ρίχνεις νερό ώστε να καλυφθούν και τα αφήνεις να βράσουν για 10 περίπου λεπτά
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το αλεύρι και το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύεις καλά
- Προσθέτεις το μείγμα και τις αγκινάρες στην κατσαρόλα ανακατεύεις καλά ρίχνεις λίγο ακόμη νερό και τα αφήνεις να βράσουν για 40 περίπου λεπτά
- Λίγο πριν αφαιρέσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο
- Τρυπάς τις αγκινάρες για να βεβαιωθείς ότι έχουν μαλακώσει και σερβίρεις
tlife.gr