MY KTEO

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Ο μόνος τρόπος να πιείς και να μην σε “πιεί” το ποτό μέσα στις γιορτές


Όσο και να μην σας αρέσει το αλκοόλ ένα ποτηράκι παραπάνω θα το πιείτε και φέτος στις γιορτές. Και ασφαλώς δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το πρωί ανήμερα της Πρωτοχρονιάς όταν το κεφάλι σας «πάει να σπάσει» και προσπαθείτε απεγνωσμένα να συνέλθετε από το μεθύσι της προηγούμενης νύχτας για να ανταποκριθείτε στο νέο κάλεσμα για το μεσημεριανό γεύμα. Θα έρθω όμως εγώ με τη σειρά μου και θα ρωτήσω το εξής απλό: τι αντοχές έχεις στο ποτό; Θέλω να πω ότι το πόσο εύκολα μεθάς ή όχι είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την αντοχή σου και την εμπειρία σου ως πότη. Όσο ζεις θα μαθαίνεις.

Επίσης, καλό είναι να ξέρεις ότι μέχρι μια ηλικία (ας δώσουμε ένα συμβατικό όριο εκεί γύρω στα 30) το πόσο πίνεις και κυρίως η επιρροή του αλκοόλ στον οργανισμό σου την επόμενη μέρα είναι ζητήματα που δεν σε αγγίζουν. Μπορεί όλη νύχτα να είχες μετατραπεί σε «νεροχύτη», αλλά την επόμενη να σηκώνεσαι άνετος και ωραίος. Ε, σου έχω κακά νέα, όσο μεγαλώνεις τόσο πιο πολύ σε επιβαρύνουν τα μεθύσια.
     
Γίνεται να πίνεις χωρίς να μεθάς, γίνεται αν ακολουθήσεις μερικούς χρυσούς κανόνες. Γιατί ναι, και το ποτό έχει τους κανόνες του. Μπορείς να το απολαύσεις αλλά πάντα με μέτρο γιατί μην ξεχνάς δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το hangover το επόμενο πρωί. Για να αποφύγεις όλα αυτά τα δυσάρεστα, για να μην έχεις πονοκέφαλο, ζαλάδες, για να μην έχεις μερικά “κενά” στη μνήμη σου αλλά και για να μπορείς να πιεις ένα ποτηράκι παραπάνω, υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν.

Όταν ξέρεις πως θα πας σε ένα πάρτι ή απλά θα κάνεις την καθιερωμένη σου έξοδο το βράδυ Σαββάτου, τότε προετοιμάσου κατάλληλα και κυρίως προετοίμασε το στομάχι σου μερικές ώρες πριν. Το φαγητό όχι μόνο θα αποτρέψει τα hangovers, αλλά θα σου δώσει και την ενέργεια που χρειάζεσαι το βράδυ, ενώ θα μπορείς να πιεις και ένα ποτηράκι παραπάνω και να σκέφτεσαι καθαρά. Είναι σημαντικό το στομάχι σου να μην είναι άδειο, αλλά να έχεις ένα δείπνο πλούσιο σε πρωτεΐνες, ώστε να βοηθήσεις και το πεπτικό σου σύστημα αλλά να μειώσεις και τα επίπεδα του αλκοόλ. Αν δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις το βραδινό σου, μπορείς να φας ένα αυγό ή ένα αβοκάντο ή έναν συνδυασμό και των δύο.


RatPack.gr