MY KTEO

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Τα Ψαχνά επισκέφτηκε ο Θανάσης Ζεμπίλης

Τα Ψαχνά επισκέφτηκε  σήμερα ο Θανάσης Ζεμπίλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί, μετά τον πρόσφατο σεισμό.

Ο Βουλευτής Ευβοίας περπάτησε στην περιοχή και συνομίλησε με κατοίκους. Ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογράμμισε  ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα και οι ειδικοί επιστήμονες παρακολουθούν το φυσικό φαινόμενο.




Αρχικώς, ο Βουλευτής Ευβοίας επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων και ενημερώθηκε από τον Διοικητή κ. Γ. Αλεξίου και στελέχη της υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Ζεμπίλης επισκέφτηκε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων και συνομίλησε με εργαζόμενες στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", τις οποίες ευχαρίστησε για το σπουδαίο έργο που επιτελούν ιδιαίτερα αυτές τις εορταστικές ημέρες.

Έπειτα, ο Βουλευτής Ευβοίας  πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Ψαθά, ο οποίος τον ενημέρωσε για την καταγραφή των ζημιών και τα δεδομένα που προκύπτουν από την έως τώρα αυτοψία στα κτίρια. Σύμφωνα με την καταγραφή των ζημιών, εξετάστηκαν συνολικά 81 κτίρια εκ των οποίων 73 στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων και 8 στο Δήμο Χαλκιδέων. Από τα 73 κτίρια στα Μεσσάπια, τα 49 χαρακτηρίστηκαν πράσινα και 24 κίτρινα, ενώ από τα 8 στη Χαλκίδα 7 πράσινα και 1 κίτρινο.  Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Γιώργος Ψαθάς, παρουσία του Βουλευτή Ευβοίας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι η εξέλιξη του φαινομένου είναι φυσιολογική και αναμενόμενη.

Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης επισκέφτηκε τα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών-Δασοπυροσβεστών Διρφύων Μεσσαπίων και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ψαχνών,  όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Σπύρο Ραπτάκη και τα μέλη για τη δράση τους. Ο Βουλευτής Ευβοίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους εθελοντές, υπογραμμίζοντας ότι είναι παρόντες σε κάθε δύσκολη κατάσταση και κρίση.