MY KTEO

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Το ΔΣ του ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση της 11-10-2022 ίδρυσε τον Τομέα Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας


Στην 35/11-10-2022 συνεδρίαση (θέμα 92), τέθηκε υπόψη του ΔΣ η υπ´αρ. 2937/04-10-2022 εισήγηση του Προέδρου του ΔΣ για την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στο Μαντούδι. Όπως ανέφερε στην εισήγηση του ο κ. Παπαευσταθίου, την προηγούμενη διετία, λόγω της πανδημίας, τα αιτήματα για ίδρυση νέων Τομέων παρέμεναν σε εκκρεμότητα. Η εισήγηση του Προέδρου έγινε δεκτή από το ΔΣ, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα την ίδρυση και λειτουργία Τ.ΕΚΑΒ στο Μαντούδι. 

Βέβαια, όπως αναφέρεται στην εισήγηση του Προέδρου η ίδρυση του Τομέα δεν ταυτίζεται με την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας, η οποία ενεργοποιείται μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων προσωπικού. 

Έτσι, λύθηκε οριστικά και το τυπικό ζήτημα της ίδρυσης Τομέα, καθώς το ΕΚΑΒ είναι ενιαίος σχηματισμός και δεν απαιτείται η έκδοση ΦΕΚ. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον κ. Πλεύρη και την κ. Γκάγκα, όπως και με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, προκειμένου να επισπευστεί και η έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του Τομέα στη Δάφνη, με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, του κλάδου πληρωμάτων ασθενοφόρων. 

Ελπίζουμε αυτό το κρίσιμο ζήτημα για τη τοπική κοινωνία να μη μείνει στα χαρτιά, αλλά να ολοκληρωθεί με την πρόσληψη των 11 μόνιμων διασωστών, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.