MY KTEO

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Νέα Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά στις 15/1 - Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ


Η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων φέρνει και μία ακόμα Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά. Θα είναι η πρώτη από τις πέντε συνολικά Κυριακές που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα μέσα στο 2023.

Ωστόσο, σε αντίθεση με προηγούμενες Κυριακές, αυτή τη φορά κανένα σούπερ μάρκετ δεν θα είναι ανοιχτό, όπως όλα δείχνουν.

Οι επόμενες Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά μέσα στο 2023
Μέχρι να γίνουν οι επίσημες αλλαγές, οι σίγουρες Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά μέσα στο 2023 είναι οι εξής:
  • 15 Ιανουαρίου 2023 – Αυτή είναι η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων
  • 09 Απριλίου 2023 – Κυριακή των Βαΐων
  • 16 Ιουλίου 2023 – Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων
  • 24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα
  • 31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά.
Ετοιμάζεται αλλαγή με τις Κυριακές μέσα στο 2023;
Σε νέες αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με το άρθρο 19 νομοσχεδίου για την Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2020/1828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από τις 30 Δεκεμβρίου.

Με βάση τις αλλαγές που προτείνονται, η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων παροχής υπηρεσιών επιτρέπεται τις εξής Κυριακές:
α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη κάθε εκπτωτικής περιόδου -σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα παρέχεται την επόμενη Κυριακή,
β) τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων,
γ) την Κυριακή των Βαΐων,
δ) την τελευταία Κυριακή κάθε έτους,
ε) την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, και αν αυτές συμπίπτουν με επίσημη αργία, την αμέσως επόμενη Κυριακή που δεν συμπίπτει με επίσημη αργία.

Η διαφορά είναι μπορεί να προστεθούν ακόμη δύο Κυριακές. Συγκεκριμένα η πρώτη Κυριακή του Μαΐου και η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου κάθε έτους. Αυτό θα γίνει σε αντικατάσταση των δύο Κυριακών κατά τη διάρκεια των καταργηθεισών ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, στις οποίες προβλεπόταν η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.


iEidiseis.gr