MY KTEO

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

«Εκπαιδευτική επίσκεψη του 15ο Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών»

 


Εκπαιδευτική επίσκεψη  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, πραγματοποίησαν οι μαθητές του 15ο Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023.

Την πρώτη ημέρα τα παιδιά της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης γνώρισαν  το βιβλίο της Άλκηστης Χαλικιά «Ένα σχολείο ταρακουνημένο».  Οι σελίδες του περιγράφουν με μοναδικό τρόπο ένα σχολείο διαφορετικό, ένα σχολείο όπως θα έπρεπε να είναι, που απελευθερώνει τη παιδική φαντασία και αποτελεί γιορτή γνώσης και ελευθερίας για όλους. Καταφέρνει έτσι, να δώσει μια διαφορετική οπτική για τη θέση που ενέχει το σχολείο σήμερα, αλλά και τη σχέση που πρέπει να έχουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς με αυτό.

Την επόμενη ημέρα, τα παιδιά των μεγαλυτέρων τάξεων μπήκαν στο ρόλο του αρχαιολόγου-ερευνητή, συμμετέχοντας σε μια βιωματική δράση. Ανοίξαμε τη μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και παρατηρήσαμε τα κυκλαδικά ειδώλια, τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για να τα σμιλεύσουν και γυρίσαμε πίσω στο χρόνο για να μας αφηγηθούν την ιστορία τους και να μας περιγράψουν την αξία που είχαν για τους προγόνους μας.

Ακολούθησαν δραστηριότητες για την ανάπτυξη της φαντασίας και την καλλιέργεια της ιστορικής γνώσης, έτσι ώστε τα παιδιά να επωφεληθούν από την εμπειρία της βιβλιοθήκης, αποκομίζοντας ουσία και ευχάριστα ερεθίσματα.