MY KTEO

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ: Πλατιά σύσκεψη την Κυριακή 15 Ιανουαρίου

 


Στην τελική ευθεία της νέας φάσης κλιμάκωσης του μεγαλειώδους αγώνα που δίνουν για την εργασία και τα δικαιώματά τους βρίσκει το νέο έτος τους εργαζόμενους και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, που το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν μια σειρά δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες σχεδιάζεται να κορυφωθούν με συγκέντρωση στην Αθήνα, το Σάββατο 28 Γενάρη.

 

Με τις συμβάσεις τους να λήγουν στις 31 Γενάρη, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής δυνατότητα ανανέωσής τους, και την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να γράψει την τελευταία «πράξη» στο έγκλημα που συντελείται στη ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι, με ενότητα και συσπείρωση στα Σωματεία τους, προετοιμάζουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση, όπως κάνουν τρία χρόνια τώρα.

 

Όλες τις προηγούμενες μέρες, μέλη της διοίκησης του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας πραγματοποίησαν περιοδείες στα πόστα, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις και απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση που έχει ορίσει το επιχειρησιακό Σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας για την Τρίτη 10 Γενάρη, στις 11 π.μ. στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού.

 

Οι αγωνιστικές διεργασίες των Σωματείων στη ΛΑΡΚΟ θα συνεχιστούν την Κυριακή 15 Γενάρη, οπότε στις 10 π.μ. στο «Ιλιον» θα γίνει μεγάλη σύσκεψη Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και Τοπικής Διοίκησης. Παράλληλα στη σύσκεψη τα Σωματεία θα ενημερώσουν πλατιά για τις προτάσεις τους σχετικά με την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την παραπέρα ανάπτυξή της προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.

 

Με βάση τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα κλιμακωθεί με τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Μαρτίνου της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας την Παρασκευή 20 Γενάρη στις 10 π.μ. και θα κορυφωθεί το Σάββατο 28 Γενάρη, με συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.