MY KTEO

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ζεμπίλης: Αναλαμβάνουν 20 αγροτικοί ιατροί και 10 μόνιμοι ιατροί στις δομές υγείας της Εύβοιας


Με 20 αγροτικούς ιατρούς και 10 μόνιμους ιατρούς ενισχύονται οι δομές υγείας της Εύβοιας, προκειμένου να αναβαθμιστούν και να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των πολιτών. Σύμφωνα με την από 8 Ιουλίου 2022 ανακοίνωση του Θανάση Ζεμπίλη, ο Βουλευτής Ευβοίας είχε λάβει δέσμευση από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, κατόπιν συνάντησης τους για την προκήρυξη 16 θέσεων μόνιμων ιατρών στον διαγωνισμό που θα ακολουθούσε. 

Έτσι στο πλαίσιο αυτής της προκήρυξης, στο ΓΝ Χαλκίδας τοποθετούνται ένας χειρουργός, μια καρδιολόγος και ένας οφθαλμίατρος, ενώ βγήκαν άγονες οι θέσεις του παθολόγου και του ακτινολόγου. Στο Νοσοκομείο  Καρύστου, από τις 4 θέσεις που προκηρύχθηκαν, καλύφθηκε μία θέση παιδίατρου και μία ακτινολόγου, ενώ βγήκαν άγονες οι θέσεις του παθολόγου και του γενικού ιατρού.

Στο Νοσοκομείο Κύμης καλύφθηκαν και οι δύο θέσεις που προκηρύχθηκαν, καθώς τοποθετούνται ένας παθολόγος και ένας ακτινολόγος. Στο Κ.Υ. Ιστιαίας, από τις συνολικά 4 θέσεις που προκηρύχθηκαν, προσλαμβάνονται ένας παιδίατρος και ένας γενικός ιατρός, ενώ βγήκαν άγονες οι 2 θέσεις νεφρολόγων. Τέλος, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου προσλαμβάνεται μία οφθαλμίατρος.

Αναφορικά με τους αγροτικούς ιατρούς, εκδόθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας οι οριστικοί πίνακες για τους ιατρούς εργασίας υπαίθρου, των οποίων η θητεία θα διαρκέσει ένα έτος.

Συγκεκριμένα, στην Εύβοια τοποθετούνται στα Περιφερειακά Ιατρεία Μετοχίου (Διρφύων), Παραδεισίου, Μαρμαρίου, Οκτωνιάς και Λίμνης από 1 αγροτικός ιατρός και στα Περιφερειακά Ιατρεία Γουβών, Γαλατσάδων, Αγίου, και Αγίας Άννας από 2 αγροτικοί Ιατροί. Στο Κ.Υ.-Νοσοκομείο  Καρύστου 1, στο Κ.Υ. Ιστιαίας 4 και στο Κ.Υ. Μαντουδίου 2 αγροτικοί ιατροί.

Οι συγκεκριμένοι ιατροί θα αναλάβουν υπηρεσία το αμέσως επόμενο διάστημα, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες απομακρυσμένων χωριών, καθώς και των πλησιέστερων Κέντρων Υγείας και Γενικών Νοσοκομείων, αφού θα συμπληρώνουν και τις  εφημερίες τους.

Μέριμνα της Πολιτείας είναι η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με κάθε δυνατό τρόπο, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να προσέρχονται στις δομές της με ταχύτητα αλλά και ασφάλεια.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, ο  Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης προσπαθεί διαρκώς για τη στελέχωση όλων των δομών υγείας του Νομού, σε συνεχείς επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, ως ελάχιστη ένδειξη της αναγνώρισης του αγαθού της δημόσιας υγείας ως υπέρτατου κοινωνικού αγαθού.