MY KTEO

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Έρχεται νέα έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευάλωτα νοικοκυριά 200 – 300 ευρώ το Πάσχα

 


Έρχεται νέο πακέτο ενίσχυσης της κοινωνίας και ειδικά των πλέον ευάλωτων νοικοκυριών μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, πιθανότητα πριν το Πάσχα, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει την εφάπαξ καταβολή ενός ποσού της τάξεως των 200 – 300 ευρώ σε ένα μεγάλο μέρος χαμηλοσυνταξιούχων και άλλων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, εξαιτίας του δημοσιονομικού χώρου που δημιουργείται από την καλή πορεία της οικονομίας, αλλά και την σημαντική υποχώρηση των τιμών σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

 

Το επικρατέστερο σχέδιο είναι να δοθεί μία εφάπαξ ενίσχυση σε ευάλωτες ομάδες και χαμηλοσυνταξιούχους ενόψει των εορτών του Πάσχα ενώ δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα φορολογικού χαρακτήρα μέτρο ελάφρυνσης των εισοδημάτων.

 

Επί τάπητος έχουν τεθεί μία σειρά από προτάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών την ώρα που και οι επιχειρήσεις έχουν ζητήσει φοροαπαλλαγές λόγω της επικείμενης αύξησης του κατώτατου μισθού αλλά και της ενεργειακής επιβάρυνσης. Από μηδενικής βάσης φαίνεται ότι εξετάζονται οι προκαταβολές φόρου και το τέλος επιτηδεύματος.