MY KTEO

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Πέντε βασιλιάδες, δύο διάδοχοι στην Αθήνα, 200 προσκεκλημένοι για την κηδεία του Κωνσταντίνου

 


Πέντε βασιλιάδες, πέντε αρχηγοί κρατών δηλαδή, δύο διάδοχοι θρόνων της Ευρώπης και άλλοι εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης αναμένονται τη Δευτέρα στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Μάλλον ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για το ποιοι θα παραβρεθούν τη Δευτέρα στην Αθήνα, οι απαντήσεις στις προσκλήσεις ήταν θετικές από όλους τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, κάποιοι εκ των οποίων αποφάσισαν να εκπροσωπηθούν στο πιο υψηλό επίπεδο.

 Οι δεσμοί της οικογένειας του Κωνσταντίνου με τις περισσότερες εκ των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης ήταν ιδιαίτερα στενές, με κάποιες από αυτές στενές συγγενικές (Ισπανία, Δανία) και με άλλες εξαιρετικά φιλικές (Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Βρετανία), επομένως ήταν λογικό να αποφασίσουν να ταξιδέψουν στην Αθήνα για το τελευταίο «αντίο» την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

 Στο πλαίσιο αυτό, προφανώς, η κυβέρνηση αποφάσισε και την αναβάθμιση της εκπροσώπησής της στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Αν και αρχικά είχε αποφασιστεί να παραστεί ως εκπρόσωπος του Μαξίμου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τελικά την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει επίσης και ο αντιπρόεδρος αυτής, Παναγιώτης Πικραμμένος, όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί επίσημα. Πάντως, αναμένεται να παραστούν και άλλοι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, καθώς, όπως σε κάθε περίπτωση επισημαίνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, δεν έχει τεθεί απαγορευτικό για παρουσία στην κηδεία. Εναπόκειται στον καθένα το τι θα πράξει. Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης έχει δηλώσει ότι θα παραβρεθεί, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα λείπει στο Κουβέιτ, αλλιώς θα παρίστατο και εκείνος στην κηδεία